New Music

In première: The Cinema Escape staat klaar om je te grijpen met zijn eerste release Lone Star


16 juni 2017

Op de dag dat half muziekminnend Nederland zijn tas inpakt om af te reizen naar Hilvarenbeek, primeuren we bij The Daily Indie de nieuwe release van The Cinema Escape. De band staat (nog) niet op Best Kept Secret maar daar komt, als het aan hem ligt, in de komende jaren verandering in. 

The Cinema Escape is opgericht door Kevin Stunnenberg (Birth of Joy). Zoals in een eerder interview te lezen is met de frontman, begon de electroband als een online-project, maar werd de vraag naar liveshows steeds sterker. Versterkt door Stefan van de Wouw, Mathijs de Soet & Max Anglionin wil The Cinema Escape een nieuwe dimensie scheppen in het huidige muzieklandschap. Verwacht zware beats, dikke bass en schreeuwende noise sounds met catchy zanglijnen.

De track Lone Star is het begin van The Cinema Escape, het eerste nummer dat gemaakt is onder deze naam. Het nummer is gebaseerd op een oude sequencer (Korg-SQ10). Het was lastig te syncen met andere gear maar via allemaal omwegen is het toch gelukt om er één geheel van te maken. Nu mag het naar buiten als eerste kennismaking met de band, met een liveclip die is opgenomen in de Mailmen Studio in Utrecht.

Dit najaar speelt The Cinema Escape tijdens de Popronde 2017. Hier zal de band de nummers van de eerste EP van de band live ter gehore brengen. De EP, die ook de titel The Cinema Escape zal dragen, zal eind deze zomer of begin van het najaar uitkomen bij The Bakery.