New Music

In première: Stupid Bloody Tuesday brengt nieuw leven in Nederlandse indie rock met nummer Talking To A Wall


18 september 2018

Vandaag mogen we de nieuwe single en videoclip van Stupid Bloody Tuesday in première laten gaan! Deze Amsterdamse indierock-band speelde al op verschillende plekken in Nederland, België en Duitsland, maar komt nu met zijn eerste officiële single: Talking To A Wall. 

De jongens laten met hun nieuwe nummer zien dat ze precies weten waar hun stijl ligt. Geïnspireerd door bands als Wolf Alice, Kasabian en Sex Pistols, hoor je ook in Talking To A Wall soms lichte punkinvloeden terug. Maar wie is Stupid Bloody Tuesday nu eigenlijk? Tijd voor wat vragen!

Hoi jongens. Hoe is Stupid Bloody Tuesday ontstaan?
“Stupid Bloody Tuesday is eigenlijk redelijk toevallig ontstaan. Rob (bas, red.) kende Martijn (zang en gitaar, red.) al vanuit een vorig bandje, waar ze beiden het idee hadden hun ei niet echt kwijt te kunnen. Zowel Talking To A Wall als ook andere nummers stammen uit deze periode, maar ze vonden het allebei jammer om deze nummers uit te brengen met die band. Toen die band over was ontmoette Rob vervolgens Rafael (drums, red.) op een huisfeestje en zo begon het balletje te rollen, talking about timing. Na de eerste twee dronken repetities begonnen een aantal nummers goed vorm te krijgen en besloten we met elkaar deze bromance aan te gaan. Na anderhalve maand hadden we onze eerste gig in Maloe Melo in Amsterdam.”

 Jullie muziek, look en naam doet Brits aan, vanwaar de fascinatie?
“Omdat we allemaal best wel een andere muzieksmaak hebben en andere dingen tof vinden. We vinden vaak ook andere aspecten aan muziek leuk die we luisteren. De ene focust zich meer op de muziek en de andere vindt het image en totaalplaatje veel belangrijker. Onze smaken verschillen dus en dit botst ook hier en daar, maar het raakvlak is in veel gevallen deze meer ‘Engelse’ stijl, ook op het gebied van lyrics. We maken dus eigenlijk muziek die onderling de minste discussies en ruzies teweegbrengt, maar wel goed werkt voor ons. Ook is onze naam afkomstig uit een Beatle-liedje I Am The Walrus. We zijn momenteel ook bezig met andere meer elektronische instrumenten, om onze sound meer diepgang te geven en het wat eigentijdser te maken.” 

Kunnen jullie iets vertellen over jullie nieuwe single Talking To A Wall?
“Talking To A Wall is op dezelfde dag geschreven als Take It Or Leave It, onze volgende single, die eind dit jaar uitkomt. We gingen eerder dit jaar naar België om wat nummers op te nemen en dat werden er uiteindelijk twee. In principe gingen we niet naar de studio met het idee Talking To A Wall op te nemen, maar uiteindelijk bleek deze in die studio beter te werken dan een ander nummer dat we in eerste instantie wilden opnemen. Daarnaast vonden we het ook belangrijk er een clip bij te hebben. Deze hebben we ongeveer drie maanden geleden in Sittard opgenomen, in een oud huis waar we gewoon even een paar dagen konden doen wat we wilden.”