New Music

In première: Stella over de drang om geaccepteerd te worden in de liefde op Kiss Me


13 mei 2021

Al stomend in een warm bad en omringt door sneeuw, neemt Stella je mee in de drang om gezien en geaccepteerd te worden in de liefde. In de bijbehorende videoclip van debuutsingle Kiss Me zoekt ze daarnaast de grenzen op van allerlei dagelijkse handelingen.

Het nummer heeft namelijk nogal een dubbele betekenis. Het gaat over acceptatie en hoe lastig het is om je fouten te erkennen. Maar ook hoe frustrerend het is om niet geaccepteerd te worden in de liefde. En de dingen die je doet om juist wel gezien te worden. Deze frustratie is onder andere te horen in de toon waarop zangeres Tosca van der Waals herhalend ‘kiss me, kiss me, kiss me, tell me now!’ zingt. Het kalme, melancholieke nummer wordt gedragen door een subtiel maar pakkend gitaarriffje, ondersteunt door een lowkey drumritme. De plaat ontstond nadat zangeres Van der Waals de gitaarmelodie maar niet onder de knie kon krijgen tijdens het schrijven. Ze klopte aan bij de rest van de band met een demo, waarna de band het gezamenlijk afmaakte. ”Gelukkig kan ik het gitaarstuk ondertussen wel spelen”, vertelt ze.

Tegenpolen
Met de videoclip forceert de band je te accepteren dat dagelijkse handelingen zoals ontbijten, tandenpoetsen en je aan- en uitkleden kunnen plaatsvinden op aparte locaties. In dit geval wordt alles vanuit bad gedaan. De combinatie van buiten in bad zitten terwijl het sneeuwt is ook een tegenpool, maar was puur toeval vertelt de band. “De videoclip hebben we opgenomen op de Veluwe, er lag die dag toevallig een prachtig pak sneeuw. We hadden allemaal een waterkoker mee en zijn eerst uren bezig geweest met het langzaam vullen van het bad. Tegen iedereens verwachtingen in is Tosca niet dood gegaan aan onderkoeling.”

Popronde
In het najaar hoopt Stella zijn tweede single Happiness Is Liquid uit te brengen. Versterkt door een nieuwe drummer gaat de groep met nieuw materiaal aan de slag en kijkt het uit naar Popronde, waaraan het dit jaar meedoet. “Het lijkt ons heerlijk, en ook een beetje onwennig om weer in een volle zaal te spelen.”