New Music

In première: luister de Thaichedelische en oriëntaalse tunes van Lady Boys op het verfrissende debuutalbum Pingpxng


13 juni 2018

Vandaag starten we de dag met wel een heel erg lekkere nieuwe band uit eigen land: Lady Boys. Mocht je denken: met wie hebben we precies van doen hier? We hebben het over twee bekenden, de Maastrichtse boy Kees van Baby Galaxy en boy Yves van Bounty Island. Qua muzikale oriëntatie: als je afgelopen weekend ook zo los hebt staan gaan op Khruangbin en fan bent van bands als Altın Gün, dan raden we je sterk aan om even verder te lezen.

Het duo maakt namelijk ‘Thaichedelische’ muziek, waarbij je mag denken aan groovy, karton-achtig klinkende basjes, gillende synths plus een hoop pling-plong-gitaarpartijen. De indiewereld lijkt de laatste jaren langzaam wel overgenomen te worden door muziek uit alle windstreken en dat is wat ons betreft een hele fijne ontwikkeling. Een preview van de instrumentale Aziatische folk vind je hieronder in de videoclip van Dion Ysiusk (check ook Kroy Wen) en daaronder dus het hele album Pingpxng dat vandaag uit is gekomen.

Releaseshows
Het album wordt morgen officieel gereleased in Maastricht, op vrijdag in het Rotterdamse Mono en zaterdag speelt de band in Sexyland tijdens een avond van Dormsessions. Het album wordt in Nederland uitgebracht op cassette door Coaster Records (in Duitsland door Interceptor Editions) in een exclusieve oplage van zeventig stuks. De (riso geprinte) hoes is gemaakt door Topsy Turvy Magic (ook wel Sjors Driessen AKA gitarist van Afterpartees).


Live-data
Donderdag 14 juni – `t Keldertje (LBB), Maastricht (releaseshow)
Vrijdag 15 juni – Mono, Rotterdam
Zaterdag 16 juni – Sexyland, Amsterdam