New Music

In première: hoe Dull & Bored ervoor gaat zorgen dat The Max Meser Group een allesbehalve saaie zomer tegemoet gaat


14 maart 2019

Een tijdje geleden berichtten we je al over de comeback van übertalent Max Meser. Een nieuwe line-up en het dumpen van het platenlabel vroegen om een nieuw begin, dus gaat de band tegenwoordig door het leven als The Max Meser Group. De nieuwgevonden vrijheid klonk door in de single Free en ook opvolger Dull & Bored (Bamboo) klinkt, ondanks de titel, zo mogelijk nog meer als puur vrijgevochten speelplezier. Lowlands, anyone?

Net als Free en de andere nieuwe tracks van Meser werd Dull & Bored opgenomen met Henk Jonkers, drummer van de legendarische Amsterdamse eighties-band The Fatal Flowers, die ook produceerde voor ZzZ en in Hallo Venray speelt. Zou het de harmonieuze ‘help me’ uit het refrein zijn, die ons zo ontzettend aan Lennon & McCartney doet denken? Zonder dat het overigens als een kopie klinkt, want Dull & Bored (Bamboo) rockt ook gewoon eigentijds. De track is zo catchy dat de verf hier zowat van de muren springt van opwinding. De video bij het nummer zie je vandaag als eerste bij The Daily Indie.

Max Meser 2.0
Lekker, toch? En zo heeft Max Meser 2.0 inmiddels een verzameling verdomd sterke songs bij elkaar. Je hoeft niet heel vaak naar dit nummer te luisteren om te snappen dat dit gemaakt is voor de naderende festivalzomer. Meser testte dat afgelopen december al, met shows in Haarlem, Eindhoven en Den Haag, maar de band ging ook op Europese tour met The Strypes en vooral in Mesers thuisland Spanje gaat het lekker. Over de show op het Purple Weekend Festival in Galicië: “Ze nemen het daar nog niet zo voor lief als in Nederland. Ze zingen alles mee. Het betekent nog heel veel voor de mensen daar, omdat ze het niet dagelijks krijgen. En dat merk je op het podium. Er is nog zoveel te bereiken voor ons, het begint eigenlijk nu pas.”

Speaking of which: deze zomer dan? Vooralsnog staan er volgende maand shows in Londen op het programma en een aantal Spaanse festivals. Dames en heren, Nederlandse programmeurs? Aan de band ligt het vooralsnog niet: “We just want to do what we are best at: play, play, play. Dull & Bored (Bamboo) is exactly the opposite of what we will be this summer!”


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Word-Lid-Banner-660x150.jpg