New Music

King Gizzard & the Lizard Wizard is terug: psychedelische pop met een antivisboodschap


14 maart 2019

King Gizzard & the Lizard Wizard blijft maar verrassen: kregen we 2017 we maar liefst vijf studioalbums voor onze kiezen, zo bleef het heel vorig jaar stil qua nieuwe releases. In februari was daar dan ineens Cyboogie, een bijna zeven minuten durende discopopplaat met een bijpassende retro jaren zeventig-videoclip, waarin de bandleden los gingen op synths in rode pakken.

Het verbaast ons dan ook niet dat de nu aangekondigde titeltrack van het aanstaande album Fishing For Fishies is hier een compleet ander antwoord op is: een voortkabbelende, psychedelische track, waarbij de vegende drums, de rustige fingerpicking riffs op de elektrische gitaar en de rustgevende stem van zanger Stu Mackenzie de boventoon voeren. En natuurlijk ontbreekt de typische King Gizzard-mondharmonica niet. Al zou het nummer een perfect nummer zijn om op te vissen, de songtekst vertelt je juist dat de vissen veel liever in de zee zwemmen, en de verteller hier ook blijer van wordt: ‘I don’t want to be fishing for fish, I just want to let them freely swim’.

Het is weer een typische King Gizzard-song, en als we één ding kunnen concluderen uit Fishing For Fishies en voorganger Cyboogie is dat we wederom een zeer diverse plaat van de Australische band kunnen verwachten op 26 april. Dat wordt dus genieten in het zonnetje. Al dan niet al vissend.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Word-Lid-Banner-660x150.jpg