New Music

In première: grauwe busstations en zombies, Car Pets laat de fantasie de vrije loop op Concrete Corner


31 januari 2019

Op 2 maart presenteren we de releaseshow van Car Pets zijn debuutalbum Patio in dB’s en vandaag mogen we alvast de gloednieuwe single en videoclip Concrete Corner delen van de Utrechtse indierockers. Een track over grauwe busstations en zombies…!

Eerder slingerden we al een aantal singles van de band de ether in, onder meer de single Drive, Hell On Earth en laatst nog Directed, de single waarmee het mysterieuze trio richting het nieuwe album opbouwt.

Vandaag is het de beurt aan Concrete Corner, een glinsterend wondertje met een ‘New Yorkse attitude’ en een zachte analoge touch die de op knappen staande gitaren net weten te bedwingen. De band neemt de tijd om het nummer aan alle kanten te ontwikkelen en rondt af met een lekker lange solo. Inclusief een geschifte clip vol ingezoomde paarden, kikkers, bloemen en pastorale illustraties, heeft het trio zich lekker laten gaan.

We besloten wat meer onderzoek te doen naar het nieuwe werk en stelden de band een paar prikkelende vragen over de nieuwe single, de video en het album.

In december lanceerden we jullie laatste single bij Directed, waar hebben jullie je in de tussentijd allemaal mee bezig gehouden?
“Qua muziek hebben we hebben een handvol shows gespeeld in onder andere Sugarfactory (RIP), Willem Twee, EKKO en we spelen aankomende zaterdag in de Pandora van TivoliVredenburg. Ook hebben we hard gewerkt aan de nieuwe clip en al het artwork van het album met hulp van vrienden.”

“Het ontwerp van het album is een sjerp, die je dus ook kunt dragen. Deze en nog twee andere kledingstukken zijn gemaakt samen met Marije Hellwich (Domestic Botanist, red.). Jaya Pelupessy maakte van de stof een paar goede foto’s die uiteindelijk de albumcover zijn geworden. Onze vertrouwde fotograaf Willem Verweijen hielp bij de bandfoto’s. Zanger Niek heeft het allemaal gesmeed tot een vormgegeven album, geïnspireerd op middeleeuwse illustratoren zoals de Gebroeders van Limburg.”

Vandaag komt Concrete Corner uit in aanloop naar het album Patio, waarom hebben jullie voor deze track als single gekozen?
“We hebben onze plaat samen gemastered met Wessel Oltheten, in gesprek met hem kwamen we erachter dat dit een onderscheidend nummer is met een eigen sound. In die zin laten we ons graag adviseren en bovendien vinden we het zelf ook een heel leuk nummer om te horen en te spelen. ‘Won’t be able now to CA-RRY’, zingen we in volle borst!”

Over die plaat: kun je ons wat meer vertellen over het schrijf- en opnameproces?
“De muziek voor het nummer ontstond uit een jam, menen we ons te herinneren. Vaak nemen we dan zo’n idee op, gaat Niek er thuis een tekst bij verzinnen en iets meer structuur. Om vervolgens in het oefenhok verder te sleutelen. Voor deze plaat hebben we samengewerkt met producer Simon Akkermans. We vroegen hem om mee te schrijven en nummer zo nodig een zetje te geven, door dingen weg te halen en toe te voegen. Zo ook bij Concrete Corner. Het album is afgelopen zomer opgenomen in zijn EpicRainbowUnicornStudio in Kytopia.”

Wat betreft de nieuwe single: waar gaat Concrete Corner over?

Dirty people gather ‘round Yeah, they gather all around me And they all start touching All my parts that I can’t see’

“De tekst van Concrete Corner is geschreven toen Niek, toen hij op een bus stond te wachten bij een grauw busstation in Engeland. Hij had het gevoel dat al die mottige mensen naar hem stonden te kijken. De fantasie begon z’n werk te doen en opeens zag hij het voor zich dat het zombies waren die hem wilden opeten. Ondanks de grimmige sfeer in het nummer is de muziek erg dansbaar en knik je voordat je het doorhebt mee als een zombie!”

Deze maand staat in het voorbereiden van de release-show op 2 maart in dB’s: wat gaan jullie de komende weken allemaal doen?
“Zoals gezegd spelen we aankomend weekend in TivoliVredenburg en staat er nog een show in STECK in Delft op de planning op 8 februari. Voor de release hebben we ook nog iets bijzonders in petto dat we goed moeten repeteren, maar dat houden we nog even geheim…”


We gaan het cirkeltje rondmaken met Car Pets, want na een aantal primeurs en artikelen over de frisse Utrechtse band, presenteren we nu het drietal zijn albumrelease in dB’s! Lees hier nog veel meer over de avond en word hier lid om kaartjes te bemachtigen voor deze show!

WEBSITE DB’S | FACEBOOK-EVENT |WORD LID