New Music

Nilüfer Yanya trekt je door de speakers heen op haar gortdroge en jagende single In Your Head


29 januari 2019

De naam van de 23-jarige Nilüfer Yanya gonst al een tijdje rond na een aantal sterke EP’s en nieuwe singles die ons naar haar debuutalbum in maart leiden. In Your Head is de laatste bitterzoete track die ze op de wereld heeft losgelaten en daarop gaan alle remmen los.

Als onderdeel van BBC’s Sound of 2018 is ze inmiddels opgepikt door alle Pitchforks en The Guardians van deze wereld. Ze ging ook al op tour met The XX en inmiddels is het alweer tijd geworden dat de Londense indiesoul-muzikant op eigen poten gaat staan met debuutalbum Miss Universe dat 22 maart verschijnt.

Haar muziek zit altijd vol eigenzinnige gitaarpartijen plus ritmische en vocale wendingen die je bij de les houden. Een muzikale mengelmoes van pop, jazz en rock die soms wat King Krule- of zelfs Kate Bush-achtigs heeft, maar op In Your Head knalt als een ouderwetse Strokes-track.

Waar de emoties op de vorige single Heavyweight Champion Of The Year in een spiraalvorm werden gegoten, is deze single een keiharde hit die maar blijft blazen. Droge knallen op de snare, pulserende baslijnen, gruizige gitaarpartijen die alles aan de kant maaien en Yanya haar stem die door een hemelsblauwe filter getrokken wordt. Dat wordt een debuutalbum om van te smullen!

Dit voorjaar speelt Yanya meerdere data in Nederland. Op 16 april is ze te zien met haar band in Bitterzoet, 19 april op Motel Mozaique, 30 april in Merleyn en 1 mei in ACU.