New Music

In première: gierend de bocht uit met de nieuwe punkrave-single No Tengo Dinero van KNARS


30 augustus 2018

We beginnen de dag vandaag wel echt knetterhard, want we mogen de nieuwe single van KNARS in première laten gaan. De band heeft net een succesvolle crowdfunding-actie achter de rug voor zijn nieuwe breakbeat/punkrave-album From The Madhouse en vandaag krijg je daar nog een extra lekker voorproefje van.

No Tengo Dinero heet die nieuwe single en die gaat vier minuten helemaal los. Het is wild, rauw, heavy, energiek en gevuld met de meest uiteenlopende invloeden van cumbia tot postpunk en garage. Maar het is vooral een hypnotische en psychedelische trip zoals we die wel gewend zijn van de band. Vuige trash met dikke subs en een ratjetoe aan instrumenten die van alle kanten aan komen vliegen.

De nieuwe single is alweer de vierde track die uit is gekomen van het nieuwe From The Madhouse en daar willen we wel iets meer over weten. Daarom vragen spreken we KNARS-frontman Martijn Holtslag over waar de band allemaal mee bezig is, het nieuwe album en wat de plannen zijn.

Vandaag brengen we No Tengo Dinero uit, blij dat ‘ie uit is?!
“Deze track is echt de thank you naar alle donateurs en iedereen die heeft meegeholpen, een klein tipje van de sluier van waar heel snel heel veer meer van komen gaat.”

Hoe is het met de crowdfunding gegaan?
“De crowdfundactie voor het aanstaande album From The Madhouse is gelukt. Het album wordt zoals je hoort best wel gruwelijk. En er staat een tot nu toe bevestigde clubtour gepland! Op 5 oktober releasen we het album in het Burgerweeshuis en er staat een vette clubtour voor de deur.”

Kun je ons wat meer vertellen over de nieuwe single?
“Afgelopen jaren zijn we bezig geweest om de reboot te realiseren. We hebben drie video’s uitgebracht waaronder Dragging Me Deeper, Fuckup en Bad Trip. Deze nieuwe single No Tengo Dinero is een van onze meest avontuurlijke en exotische uitstapjes op het album en in de liveshow. Het is een weirde cumbia-, bijna reggaeton-track, met een irritant melodietje en een dikke elektronische bas in een Arabische toonladder die in je hoofd blijft hangen. De combinatie van al die stijlelementen maakt het vies, niet echt classificeerbaar. Alles bij elkaar maakt het tot een bijzonder dansbare track.”

Waar gaat het over voor jou?
“Dat mag duidelijk zijn, toch?!? Over brak en skeer zijn en opzoek gaan naar iets lekkers. Het is een uitstapje van onze gebruikelijke hardere breakbeat-punk, maar door het rauwe tintjeblijft het nog steeds flink KNARS. Fantaseer je dit: drie Mexicaanse cowboys die in een bad trip allerlei rare avonturen beleven in de woestijn en jungle, alles kwijtraken, worden aangevallen door indianen en wilde dieren, en uiteindelijk door de politie opgepakt in de cel belanden.”

Houd de website van de band in de gaten voor alle live-data.