New Music

In première: Edge Of Time van Gerhardt is een warm luisterlied voor de koude lentedagen


17 mei 2019

Een onbekende in Nederland muziekland is Gerhardt zeker niet. Dat zeggen we niet zomaar, zo werd de muziek op All Is There ingespeeld door Triggerfinger en in 2011 werd hij uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Dat is alweer een tijdje geleden, maar vandaag gaat bij ons de nieuwe single Edge Of Time in première. Daar hoort ook een mooie video bij, die we natuurlijk maar wat graag de wereld in sturen.

Stilstaan. Een concept waar muzikant en theatermaker Gerhardt duidelijk niet aan deelneemt. Zijn laatste album What Lovers Do verscheen in 2016 via Excelsior Recordings. In de tijd die daarop volgde tourde Gerhardt met Peter Faber langs veertig theaters. De theatershow hoorde bij het album en werd geïnspireerd door dagboeken die Gerhardt vond op een rommelmarkt in Groningen.

Na de theaters is het weer tijd voor nieuw muzikaal moois dat we ook op de bank kunnen beluisteren. In de vorm van Edge Of Time krijgen we een mooi luisterlied dat een aangenaam en warm dekentje over je heen legt. ‘Could it be that we were perfect strangers. Trying to find our way through life‘, klinkt het op Edge Of Time. De video zit vol prachtige beelden: het noorderlicht, golden hour, watervallen en golven die zich een weg banen naar het land. Het nummer komt zo helemaal tot zijn recht, we zouden bijna emotioneel worden van al het moois dat onze planeet te bieden heeft.