New Music

In première: de plastic façade van MILA’s Golden Honey


9 maart 2021

Meanderend door de plastic folie grijpt elektronica-artiest MILA je, in de video van haar nieuwe single Golden Honey. De track loopt vooruit op haar nieuwe EP Let Go/Control en gaat vandaag bij The Daily Indie in première.  

MILA, het alter ego van de Rotterdamse songwriter Michelle Alblas, vangt het gevoel van aantrekken en afstoten feilloos in de wat kille, dreigende productie van Golden Honey. Haar lage, indringende stem en de lucht die ze gebruikt terwijl ze zingt, zijn een contrast met de gejaagde gitaarpartij op de track en precies het krachtige wat de song nodig heeft om overeind te blijven. Golden Honey werkt niet toe naar een climax, maar vloeit van het begin naar het eind en laat je wat onbestemd achter.

MILA schreef de track samen met Joep le Blanc en Okke Punt tijdens een schrijverskamp in Drenthe. Het nummer gaat over de maakbaarheid van identiteit: laat je alle kanten van jezelf zien? Spreek je uit wat je vindt? Het beeld van jezelf dat je iemand geeft, is soms anders dan wie je werkelijk bent of hoe je je voelt. Vooral het tonen van kwetsbaarheid was lastig voor de Rotterdamse artiest. “Van jongs af aan heb ik al moeite gehad met mijn gevoelige kant.” Muziek werd haar confession booth en door over gedachten te schrijven die normaal niet zo snel worden uitgesproken, hoopt MILA ook anderen aan te spreken en dat gevoel weg te nemen.

Façade  
De video die geschoten werd om de muziek kracht bij te zetten, draagt zeker bij aan die boodschap. Voor de productie werkte MILA met de Haags-Berlijnse regisseur Rebecca Weltner. In plastic vonden ze de perfecte metafoor voor de maakbaarheid van je persoonlijkheid. Mila: “Plastic folie symboliseert de façade van maakbaarheid: het glanst, maar blokkeert tegelijkertijd de mogelijkheid tot verbinding.” In de video wordt er volop gespeeld met die elementen, om de vragen die in de tekst gesteld worden te verbeelden. Golden Honey is een plaat die wat op je in moet werken, maar daarna zeker onder je huid kruipt. Een kwestie van aantrekken en afstoten.