New Music

In première: BLOND doet een aanklacht tegen maximalisatie met debuutsingle Alles Moet Groter


11 mei 2021

Afgelopen vrijdag bracht het Vlaamse BLOND zijn debuutsingle Alles Moet Groter uit. De drie vrouwen schrijven scherpe maar gevoelige Nederlandstalige nummers, gedreven door synths. De plaat is een aanklacht tegen altijd maar meer willen, zowel in de supermarkt als in de liefde. Vandaag gaat de extravagante clip bij ons in première.

In Alles Moet Groter serveert het trio een kritische, maar humoristische kijk op het deprimerende fenomeen van feelgood shopping en de nooit aflatende hunkering naar meer. Dit wordt in de video uitgebeeld door middel van een karikaturaal vreetfestijn met gigantische chipszakken, kitscherige pasteitjes en een bijhorende foodfight. De clip is onderdeel van een korte muzikale film die als geheel in het najaar uitkomt. Deze film werd gemaakt in samenwerking met regisseur Casper De Geus. 

Altijd meer willen
De band vertelt ons dat het idee om een nummer over het fenomeen te schrijven ontstond tijdens de eerste lockdown. Het werd ineens wel heel makkelijk om alles met één druk op de knop te bestellen en de dag daarna thuis te ontvangen, iets dat de band inspireerde. “Niet alleen konden we het vanuit onze luie zetel bestellen, we kregen pakjes aan huis geleverd. Iets om naar uit te kijken, alsof het elke week onze verjaardag was. Alleen, wanneer de verpakking opengescheurd was, nam de leegte opnieuw toe en werden we weer naar ons scherm gezogen en betrapt met een creditcard in de hand.”

Domme blondjes
Met BLOND willen de drie het stereotype van het ‘domme blonde meisje’ terugclaimen en het een nieuwe betekenis geven. Opgenomen en geproduceerd in zijn eigen thuisstudio, creëert de band muziek met een goede dosis humor en een persoonlijk verhaal. “Voor ons is het vanzelfsprekend dat we zingen in onze moedertaal, in het Nederlands schrijven we het meest ongefilterd en komt alles voor de luisteraar op een directe manier binnen.”