New Music

In de ogen van Mattiel schijnt het licht aan het einde van de tunnel


3 mei 2021

Zo is Mattiel ineens weer terug met een knetterende single genaamd Those Words. Zonder twijfel het liedje van de week. Eentje waar je het warm van krijgt en weer gaat verlangen naar het leven zoals het ooit was of liever nog: zoals het kan zijn.

We zijn al sinds het begin fan van Mattiel, maar tijdens de quarantaine heeft de songwriter uit Atlanta een paar flinke stappen gezet. Ze verzuipt zichzelf niet meer in de muziek: op Those Words geven de baslijntjes subtiel zoemend de richting aan en de drums en gitaren klinken alsof ze gearmd onder een dekentje liggen. Het lage gegrom van de zang uit de begindagen heeft plaatsgemaakt voor mooie, lange zanglijnen. Groots gezongen, met een licht dramatische touch en een waanzinnig verslavend refrein om het af te maken.

What a silly thing to do on a Sunday /
While I’m drinking my cup of coffee outside in the hallway

Licht aan het einde…
Half maart schoot de band de video en je ziet het enthousiasme van de groep. Het plezier om samen dingen te maken, de hoop om weer snel te kunnen touren en hun muziek met mensen te delen. In hun ogen schijnt het licht aan het einde van de Covidtunnel, we komen steeds dichterbij.