New Music

Half Waif wil al je angsten wegnemen met de nieuwe single Ordinary Talk


3 februari 2020

Het wachten op nieuw materiaal van Half Waif is eindelijk voorbij. Afgelopen week heeft de New Yorkse, echte naam Nandi Rose, haar nieuwe single Ordinary Talk uitgebracht waarmee ze de doodgewone menselijkheid bezingt. Nog altijd drijft Rose haar soepele stem op een warm plekje tussen de golvende synthpartijen.

Met de opmars van oplaaiende discussies over mentale gezondheid en zelfacceptatie staat de deur tegenwoordig wagenwijd open voor menig muzikant en Rose heeft haar cue niet gemist. ’Baby, when I’m feeling low, you don’t need to repair me’, zingt ze. Het is een zin die het thema direct bij de hoorns vat, want net als al die fijne en blije gevoelens zijn negatieve gevoelens en gedachten even goed een deel van het menszijn. Ordinary Talk raakt je precies op de goede plek met een straight to the point-songtekst en een achtergrondkoortje dat het resultaat naar een verstild einde brengt. In de bijgesloten video wordt op filmische wijze door middel van soepele choreografie en een paar intense blikken in de lens, de boodschap nog een keer aan ons voorgelegd.

Of het hierna weer stil wordt? Welnee. Tegelijkertijd met deze single kondigt Half Waif gelijk een nieuw album aan dat niet eens zo lang meer op zich laat wachten. The Caretaker verschijnt op 27 maart en is haar eerste album dat bij Anti- verschijnt.