New Music

Gooi je gordijnen open en begroet de dag met Nightingale Wake Up Calls, de nieuwe van Cosmo Sheldrake


28 april 2020

We zitten met zijn allen opgehokt, niet iedereen heeft de luxe van een tuin of balkon en niet iedereen mag überhaupt naar buiten. Gelukkig is daar Cosmo Sheldrake, de eigenzinnige Britse muzikant die sinds een jaar of zes de internationale muziekscene bestormt. We beschreven eerder al wat voor enorme verademing dat is.

De multi-instrumentalist, die ondanks miljoenen streams op Spotify nog altijd onafhankelijk opereert, is nogal wars van regeltjes. Met Birthday Suit ging hij (per ongeluk?) viral op TikTok en met Nightingale Wake Up Calls brengt hij nu een aantal singles vol vogelgeluiden uit. Vogelgeluiden? Jazeker. Waarom ook niet.

Normaal gezien lichten we in een New Music-artikeltje een single uit, maar hadden we al gezegd dat Cosmo Sheldrake een tikje eigenzinnig is? Ja, precies. Nightingale Wake Up Calls moet je dus in zijn geheel beluisteren. De combinatie van vredig gekwetter en gefluit met effecten en bliepjes werkt op die manier heel rustgevend. Sluit je ogen, ontspan en voor je het weet loop je door het bos. De ochtendzon schijnt door de takken, we zijn op weg naar huis en genieten van de frisse boslucht. Als toetje na Nightingale Wake Up Call 1 en 2 krijg je er de live-opname Green Grass bij, die ons met een dromerig ingezongen gedicht nogmaals uitnodigt om in het gras te komen liggen en verliefd te worden op deze nieuwe release. Je mindfulness-ritueel gaat niet veel fijner worden dan dit.