New Music

Kaitlyn Aurelia Smith betovert ons op het kleurrijke The Steady Heart


27 april 2020

Kaitlyn Aurelia Smith creëert prachtige avant-gardistische elektronica. Op de plaat The Kid portretteerde ze het leven in vier stadia, op haar nieuwe album The Mosaic of Transformation experimenteert Smith met vormen, kleuren en bewegingen. Op tweede single The Steady Heart wordt er wederom een fraai tipje van de sluier opgelicht.

The Mosaic of Transformation representeert allerlei vormen en geluiden waarover Smith fantaseerde. In haar woorden is het: “My expression of love and appreciation for electricity.” De elektriciteit die door haar lichaam stroomt terwijl ze beweegt, vindt haar gelijke in de muziek: de elektrische stromingen sturen het geluid via de modulaire synths de wereld in.

En zo stromen de geluiden op The Steady Heart uit onze speakers. De warme en kleurrijke geluiden van een houten orgel zijn vervlochten met kronkelende vocalen. De beweging tussen deze geluiden brengen ons even in een droomtoestand. Alsof we een wandeling maken door een land hier ver vandaan en vlagen van fleurige geluiden ons telkens wat verder brengen. Door deze track vergeten we, voor even, al onze zorgen.

The Steady Heart is de tweede single van het album The Mosaic of Transformation, dat op 15 mei uitkomt.