New Music

Friday Release Day van 4 oktober met onder meer DIIV, Angel Olsen, Wilco, Danny Brown, Levitation Room en FEET


4 oktober 2019

Vandaag is een van de mooiste release-dagen van het jaar, met nieuwe albums van onder meer DIIV, Angel Olsen, Wilco, Nick Cave and the Bad Seeds, FEET, Lightning Dust en Levitation Room. Goed weekend!

Daar springen voor ons twee artiesten uit: ten eerste Angel Olsen met wie we vandaag een interview publiceren over haar nieuwe album All Mirrors en DIIV. De band waar ik eind 2012 eens een dagje mee optrok. Destijds een jong bandje, net zulke broekies als ik toen zelf nog was. Alles lag nog open. Toen ik in kleermakerszit in een kringetje met de band op het podium zat en later door het Vondelpark wandelde, was het duidelijk dat ze voor de eerste keer in Amsterdam waren. Ze waren in ieder geval relaxed.

De jaren daarna groeide DIIV uit tot een grote indieband, maar de relatie met Sky Ferreira, arrestaties en ernstige drugsverslavingen van Zachary Cole Smith leken het nieuws te bepalen rondom de band. Ik weet niet, ik had er geen goed gevoel bij. Er waren lange periode van stilte en ik hoopte al die jaren vooral dat hij er goed uit zou komen en weer muziek zou gaan maken. Die blonde jongen in zijn oversized kleding, met mistige ogen die dromerig twinkelden en die zo mooi uit wist te leggen wat hij wilde met zijn muziek. In die zeven jaar zijn er een hoop mensen achtergebleven en ik ben potverdomme blij dat ‘ie terug is. En hoe!

Naast dit relaas is er nog genoeg te doen, want we hebben ook nog een bak nieuwe singles voor je. Van Jaakko Eino Kalevi, Mikal Cronin, Bdrmm, Big Thief, Pendant, Matt Maltese, Talk Show, pâle regard, Drug Store Romeos, Warmduscher, BAMBARA, Blue Hawaii, Lewsberg, Portland, Willie J Healey, BODEGA en Sudan Archives. Jongens en meisjes, ga er maar eens goed voor zitten!

Altijd op de hoogte blijven? Houd dan onze Spotifyplaylist en onze pagina vol Album Releases en New Music in de gaten.DIIV – Deceiver

Angel Olsen – All Mirrors

Swim Deep – Emerald Classics

The KVB – Submersion EP

45ACIDBABIES – AMBER19

Lightning Dust – Spectre

FINNEAS – Blood Harmony EP

Nick Cave & The Bad Seeds – Ghosteen

Levitation Room – Headspace

City and Colour – A Pill For Loneliness

FEET – What’s Inside Is More Than Just Ham

Danny Brown – uknowhatimsayin¿