New Music

Friday Release Day van 22 mei met L’Éclair, Woods, Donny Benet en Katie Von Schleicher


22 mei 2020

Eigenlijk zijn we nog lang niet over dat nieuwe en waanzinnige album van Perfume Genius heen, maar we mogen onszelf ondertussen alweer in onze handjes wrijven dat er nog relatief veel muziek uit wordt gebracht in deze tijden, ook vandaag hebben we nog een aantal mooie releases weten te vinden na wat te graven op de groene velden van het internet.

Het was een week waarin de ziekenhuizen hun hart vasthouden voor de versoepelingen, opnieuw bleek dat ons volk zich niet in kan houden als het zonnetje schijnt en we maar moeten hopen dat we niet opnieuw kunnen beginnen met een lockdown-spiraal. Ook de week waarin het kabinet tegen een grote groep kleine zelfstandigen zegt (waaronder wij en veel van onze collega’s): ‘Ja, deze crisis duurt allemaal veel langer dan we hadden gehoopt, we zijn pas net begonnen, er komt een flinke recessie aan en in maart zeiden we nog dat we ‘echt alles zullen doen’ om iedereen te helpen, maar hé: we stellen nieuwe voorwaarden waardoor velen nergens meer aanspraak op maken. Zoek het na volgende week zelf maar uit, bedankt voor alles, fijne zomer en succes in de corona-crisis.’ Kijk, dan voel je je nog eens gewaardeerd als je in de Nederlandse live-industrie werkt. Gelukkig kon onze meelevende koning ondertussen wel 63 miljoen overheidsgeld vrij laten maken om zijn paleisje te laten verbouwen. Verschil moet er zijn!

Goed, gelukkig kan het gepeupel zich nog een beetje warm houden met nieuwe muziek van ploeterende artiesten. Zo hebben we deze week de albums van L’Éclair, Donny Benet, Katie Von Schleicher, Owen Pallett en Woods. Plus nieuwe singles van onder meer Arca, Douwe Doorduin, Loving, FEWS, Squid, IDLES, Favours, Everything Everything, PAINT, Advertisement, Orlando Weeks, The Shacks, Silverbacks en Khruangbin.

Altijd op de hoogte zijn? Houd dan onze Spotify-playlist en onze pagina vol Album Releases en New Music in de gaten.L’Éclair – Noshtta EP

Woods – Strange to Explain

Donny Benét – Mr Experience

Owen Pallett – Island

Badly Drawn Boy – Banana Skin Shoes

Katie Von Schleicher – Consummation