New Music

Friday Release Day van 20 september met onder meer Elephant Stone, LIFE, Les Big Byrd, Klangstof, Hiss Golden Messenger en Nils Frahm


20 september 2019

De stroom albums van afgelopen weken lijkt voor eventjes op te drogen deze week. Maar niet getreurd, ook deze week gaat dit overzicht je immense keuzestress bezorgen. Want op single-gebied valt er meer te vermelden dan je lief is vandaag.

Zo laat Elephant Stone voor het eerst in twee jaar weer van zich horen. De band rond Rishi Dhir (die we nog wel spotten in superband MIEN vorig jaar) is al jaren een van onze favorieten. De mellow psychsound is overboord gezet, en net als hun Australische evenknieën van King Gizzard lijkt de band zijn distortion-pedaal anno 2019 gevonden te hebben. De sitar is er nog, maar verder zou single Land Of The Death had niet misstaan op een plaat als Infesting The Rats Nest.

Wél een heerlijke old school (instrumentale) psychtrack: Snö-Golem van het Zweedse Les Big Byrd, het nieuwe project van Joakim Åhlund, frontman van The Ceasars. Verder brengt DIIV de derde single van de 4 oktober te verschijnen plaat Deceiver uit, en het is wellicht ons favoriete tot dusver. Hetzelfde geldt voor Allah-Las, en we zien na Love Is Everywhere een tweede nieuwe track van Wilco. Uit de Lage Landen is er nieuwe muziek van Klangstof, A.M. Sam, Yukon Club en Mooneye, en een plaat van Ciao Lucifer.

Qua albums staat vandaag de fenomenale nieuwe van LIFE op, opnieuw een boze working class punkband uit de UK die we al een tijd geleden voor je spotten. Verder heeft Efterklang een nieuwe, die de band zal gaan laten horen op Le Guess Who? en brengt Nils Frahm opnieuw outtakes uit.

We hebben alles hieronder netjes op een rijtje gezet. Veel luisterplezier!

Altijd op de hoogte blijven? Houd dan onze Spotifyplaylist en onze pagina vol Album Releases en New Music in de gaten.LIFE – A Picture Of Good Health

Babe Rainbow – Today

Efterklang – Altid Sammen

Joe Armon-Jones – Turn to Clear View

Hiss Golden Messenger – Terms of Surrender

M83 – DSVII

Ciao Lucifer – Are We Even Growing Up?

Andrew Combs – Ideal Man

Nils Frahm – Encores 3