New Music

Fenne Lily vindt vrede in Berlijnse eenzaamheid op haar nieuwe single


27 juli 2020

Niet te lang geleden bracht Fenne Lily al een niet normaal mooi nummer uit met Alapathy. Nu is het de beurt aan Berlin waarmee ze de hartslag van haar nieuwe album BREACH laat horen, dat tot stand kwam in de Duitse hoofdstad.

Het nieuwe album van Lily gaat vooral over het vinden van vrede in eenzaamheid. Op 21-jarige leeftijd bracht ze wat tijd in haar eentje in Berlijn door en nam ze elk ideetje op dat ze had. De opnames gingen op een of andere manier verloren door een foutje met haar telefoon, maar langzaam maar zeker wist ze de ideeën weer terug te halen in haar geheugen. Lily vertelt het volgende over het album: “It reflects both the comfort and claustrophobia of the everyday, and how company can be found in everything when you’re left with only yourself and an alien place.”

Boterzachte single
Sinds debuutalbum On Hold uit 2018 heeft de 23-jarige er een stapje bijgedaan. Zo verschijnt haar nieuwe werk via Dead Oceans, waar onder meer Bright Eyes, Khruangbin en Phoebe Bridgers hun werk uitbrengen. Plus: op deze nieuwe single is Lucy Dacus met subtiele achtergrondzang te horen. Berlin is een boterzachte single vol warmte, gevoel en klanken, die je meenemen in een klein coconnetje waar het deze duistere dagen aangenaam toeven is.

Op 18 september brengt Fenne Lily het album BREACH uit.