New Music

Een dromerige zomer toegewenst met Andrew van M Field


29 juni 2021

M Field luidt de zomer in met opgewekte muziek. De zanger heeft de populaire Zuid-Afrikaanse band Beatenberg achter zich gelaten en kondigt zijn debuut-EP aan met de derde single Andrew. Met zijn verhuizing van Kaapstad naar Londen zet hij zijn veelbelovende solocarrière voort.

Hij is geen vreemde voor het grote publiek door de roem die hij verkreeg in zijn thuisland met de hit Pluto (2014). De titelloze EP komt uit op het jonge Britse label Leafy Outlook, bekend van onder meer Matthew And The Atlas. Na eerste single Gargoyle lijkt het een soort ode van M (Matthew) Field dat hij de tweede single van zijn nieuwe plaat naar het label heeft vernoemd.

De figuur uit je dromen
Met Andrew is de vergelijking met de muziek (en een beetje de look) van Vampire Weekend’s Ezra Koenig snel en makkelijk gemaakt. De track heeft dat scherpe en vrolijke wat Koenigs muziek zo karakteriseert. Andrew begint met een marimba-achtige sound met blazers en geeft het geheel dat cocktail-op-een-strandstoel-gevoel.

Maar wie is die Andrew eigenlijk? M Field verklaart dat Andrew de reflectie van de luisteraar is, zoals ieder personage in een lied of in een droom. Wel een eenzame figuur: ‘Engraved with a truth well known / That you’ve got to carry alone Andrew’. De zanger schreef het lied in eerste instantie meer uptempo, maar had al snel door dat het lied de gezochte sfeer kreeg als hij het een tik langzamer speelde. En de dromerige figuur, die hij bedoeld met de persoon Andrew, meer vorm kreeg. Het orkestrale einde maakt de track euforisch, alsof M Field met het lied wilt zeggen: lieve mensen, hier ben ik!

De debuut-EP van M Field komt uit op 2 september op het label Leafy Outlook.