New Music

Eades heeft jaloersmakend veel swag op nieuwe single Forgive My Mind


23 november 2020

Tussen de 1.001 postpunkbands die vandaag de dag de straten van het internet onveilig maken, moet ik zeggen dat ik ‘mijn postpunk’ al een tijdje niet meer zo ongelooflijk soepel en nonchalant heb gehad. Eerder kwam Eades al met een protopunk-anthem waarbij we onszelf vast moesten houden aan ons bureau, nu is er Forgive My Mind.

Alleen al de ruimte tussen de akkoorden, de zelfverzekerdheid die spreekt uit het overpakken van die aanslagen die klinken als een hongerige tijger op een warme dag. De band uit Leeds brengt via Bam Bam Records opnieuw een overtuigende nieuwe single uit, na eerder dit jaar debuut-EP Microcosmis Things te droppen. ‘We komen je halen’, straalt Eades uit met zijn nieuwe single.

Jaloersmakend muzikaal gevoel
Met de nieuwe single komen Pavement, Sonic Youth en Parquet Courts al snel om de hoek kijken, waar overigens weinig mis mee is, want dat zijn niet minder dan drie knetterharde bands. De vocalen en de gitaren weaven moeiteloos door elkaar heen en de bandleden hebben een muzikaal gevoel dat jaloersmakend is. Combineer dat met een frisse sound die zo de toekomst in schiet en je hebt de hoogvlieger van de nieuwe postpunk-generatie te pakken.