New Music

Deze nieuwe video bewijst dat je de naam The Stangs volgend jaar heel vaak gaat horen


24 november 2016

Ahh, de jaren 60! De tijd dat Den Haag het absolute Mekka van de Nederlandse muziekscene was. De stad kende op het hoogtepunt tweeduizend bands, zoals The Motions, Q65, Sandy Coast en de Bintangs. Die zorgden ervoor dat de parallellen met de Merseybeat uit Liverpool zo vaak werden getrokken dat je er onpasselijk van werd. En eerlijk gezegd kwam de sixties-revival van afgelopen jaren ons ook wel de strot uit. Maar voor The Stangs maken we heel graag een uitzondering.

Want ja, The Stangs komt ook uit Den Haag en maakt ook iets dat je sixtiesbeat zou kunnen noemen, maar dan wel met een onweerstaanbaar eigentijdse sound waarbij de catchy riffs en orgeltjes je om de oren vliegen. Daarbij is zanger Justin van der Wijde-Estacio gezegend met dat heerlijk zeikerig-nasale, sixties-stemgeluid.

De band maakte afgelopen maanden een onuitwisbare indruk op ons in de Popronde, in het voorprogramma van de legendarische Britse band The Pretty Things en met de 7-inch The Horse. En de nieuwe single van de band, Look Into The Sun, beleeft vandaag zijn première bij The Daily Indie!

Bekijk de video van Look Into The Sun hier als eerste:

 

Look Into The Sun is een zomers lome track met een hoop ritmewisselingen en koortjes, die psychedelischer aandoet dan de trouwens ook onweerstaanbare The Horse. En niet te vergeten: die lekker gedateerde, psychedelische video.

Look Into The Sun staat op de in februari te verschijnen EP die The Stangs deze zomer opnam in de PAF!-studio van Dave von Raven en Marcel Fakkers in Rotterdam. De EP gaat Parable heten en wordt door Mink Records uitgebracht op (onder meer) 10-inch vinyl. Op de bedankjes-lijst van die plaat vinden we een hele rits interessante muzikanten, zoals jazzsaxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective), solo dwarsfluitiste Eline van Esch van het Haagse residentie Orkest en de Gambiase percussionist Ebou Gaye Mada.

Indrukwekkend verhaaltje al met al, niet? Het illustreert dat The Stangs volgend jaar een force to be reckoned with gaat worden. Let op onze woorden.