New Music

De zomer maakt zijn entree met de nieuwe single Simone van Lake Jons


13 juni 2019

Wie had ooit gedacht dat de zomer dit jaar ingeluid zou worden door een trio uit Helsinki? Toch krijgen we spontaan zin in rozige roadtrips langs de kustlijn bij het horen van de nieuwe single Simone van Lake Jons

Hoewel Simone door de uptempo percussie, folky melodieën en het catchy refreintje in eerste instantie vrolijk doet overkomen, zit er een melancholische boodschap in verscholen. Jooel Jons, die Lake Jons in 2014 nog solo vormde als singer-songwriter, licht toe: “Ken je het gevoel dat iemand waar je van houdt steeds verder van je af lijkt te gaan staan? Deze single gaat over het moment van bewustwording, waarin je je afvraagt of je nog iets kunt doen om de band met diegene weer te versterken, of dat het misschien toch te laat is.” 

De single Simone komt van het album The Coast, dat vorige maand verscheen. Hoewel Lake Jons al een tijdje gevestigd is in de Finse hoofdstad, is op het album duidelijk terug te horen dat Jons opgroeide tussen bossen en meren en zijn inspiratie nog steeds uit die omgeving haalt. Lake Jons zou zomaar de nieuwe favoriete ontdekking kunnen zijn voor fans van Bon Iver en Fleet Foxes.