Feature

De vrije geest van Alice Phoebe Lou en haar magische liedjes vol kracht en kwetsbaarheid (13 november, TivoliVredenburg)


1 november 2019

Alice Phoebe Lou
Woensdag 13 november

Om de week op een betoverende manier doormidden te breken, komt Alice Phoebe Lou naar TivoliVredenburg op 13 november. Met een gitaar en een orgeltje onder de arm plus een kleine band in haar kielzog, heeft ze niet veel meer nodig dan haar stem om haar subtiele en doorleefde muziek over te brengen.

Eerder dit jaar bracht de Zuid-Afrikaanse muzikante in eigen beheer het album Paper Castles uit, een bonte en magische droom van psychedelica, folk, blues en pop uit vervlogen tijden. Het is een vreemd soort tijdloze muziek, die ze perfectioneerde door als een vogel over de continenten te vliegen. Al vlug na haar middelbare school wilde Lou meer van de wereld zien en struinde ze de straten af tussen Parijs en Amsterdam, waar ze met haar gitaar en een kleine versterker op straat speelde. Tegenover Consequence of Sound vertelde ze daarover: “I was on the street and I was surviving, and I was selling my CDs that I was literally printing on my fucking laptop. And I was happy, and that was it.” 

Na nog een studie in haar moederland te hebben gedaan, belandt ze uiteindelijk – vele ervaringen en verhalen later – in Berlijn. Na het uitbrengen van haar eerste EP Momentum krijgt ze al snel aandacht van grotere labels, die haar niet kunnen bekoren. “There’s a whole industry out there with a prescribed contract, a way of releasing music, and I just reject anything that’s prescribed. There’s just so many ways to make that happen these days that I think it would be silly to not try“, vertelt ze daarover in hetzelfde interview.

Lou maakt liever haar eigen keuzes en bouwt online een grote fanbase op en door daarnaast veel shows te spelen. Iets dat zijn vruchten afwerpt, gezien de trouwe volgers op haar persoonlijke Instagram-kanaal, miljoenen streams op Spotify en de mooie shows die ze in haar agenda heeft staan.

Naakte kwetsbaarheid
Uit haar muziek en haar social-kanalen krijg je al snel een kijkje in het hoofd van Lou. Een vrije geest met eerlijke verhalen en een schitterende stem die baadt in een naakt en kwetsbaar licht waar des te meer kracht in schuilt. Met haar muziek doet ze wat denken aan artiesten als Julia Jacklin, Hand Habits, Bedouine en Aldous Harding. Met thema’s als sex, feminisme, misogynie, liefde, acceptatie, tijd en ruimte, vertelt Lou een eigentijds verhaal over de wereld waar wij in leven.

omgeven wordt door het naakte en krachtige licht die in haar kwetsbaarheid schuilt. Met haar muziek doet ze wat denken aan artiesten als Julia Jacklin, Hand Habits, Bedouine en Aldous Harding. Met thema’s als sex, feminisme, misogynie, liefde, acceptatie, tijd en ruimte,

In 2016 bracht ze debuutalbum ORBIT uit, een album dat zweeft als de zon boven een landschap van een verre wereld. Elk liedje is een kiekje en vertelt een klein verhaaltje zoals oude polaroid-foto’s je transporteren naar een moment in het verleden. Lou is een halfgoddelijke sirene die op 13 november de vaarders van het ruime sop naar binnen zal lokken in de knusse Utrechtse Pandora-zaal.


WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK-EVENT | WORD LID