New Music

De volgende Londense sensatie: PVA pleegt met een genre-hoppende single een Divine Intervention


2 januari 2020

Elke release van het label Speedy Wunderground wordt bij ons automatisch in onze nieuwe muziek-playlist gedropt. Waar de Londenaren ons eerder kennis liet maken met onder meer Kate Tempest, Squid, Black Midi en Black Country, New Road, is de laatste release die van PVA.

Het Londense trio dat elkaar ruim twee jaar geleden leerde kennen op een huisfeestje, maakt sindsdien onnavolgbare genre-hoppende muziek. Voor de band zijn eerste echte single zat bij Speedy traditiegetrouw producer Dan Carey achter de knoppen om alles in goed overstuurde banen te leiden. Veel was er namelijk nog niet uit, PVA moest het voornamelijk hebben van zijn opzwepende liveshows, supportshows met Goat Girl, Black Midi, Sorry en onlangs in België op het door Shame gecureerde Sonic City.

De single laat duidelijk horen waarom ze in Engeland zo lekker gaan op deze band. Mede-oprichter van het label Pierre Hall werd overvallen door het volgende gevoel toen hij de band aan het werk zag in Zuid-Londense studiootje: “It reminds me of Patti Smith fronting Factory Floor.” Het klinkt voor ons een beetje alsof Jagwar Ma met de Franse psychrockers van The Limiñanas een flinke avond door hebben gehaald. Funky gitaren, discodrums en zanglijnen die al echoënd verdwijnen in een met rook gevulde loods vol lasers.