Feature

De oude Doornroosje wordt De Basis: kijk met deze fotoreportage nog één keer terug op het oude pand


6 december 2017

Je had het waarschijnlijk wel meegekregen: De Staat nam vorig jaar met de veelbesproken zak subsidie het initiatief om het oude pand van poppodium Doornroosje in Nijmegen om te bouwen tot een muzikale broedplaats. Deze nieuwe culturele onderneming gaat De Basis heten en moet in 2019 klaar zijn.

Foto’s Lisa Maatjens

Het is de bedoeling dat De Basis een plek wordt waar muzikaal talent zich verder kan ontwikkelen. Het pand krijgt repetitieruimtes, studio’s, een café, boekingskantoor en een gastenverblijf. Daarnaast biedt het een werkplek aan muziekprofessionals zoals producers, technici, boekers, managers en labels. Van het schrijfproces tot het uitbrengen van een album: alles moet bij De Basis op één plek bij elkaar komen.

Mooi nieuws natuurlijk, en nog beter is dat het iconische gebouw aan de Groenewoudseweg, dat aanvankelijk gesloopt zou worden, een tweede leven krijgt. Onze fotografe Lisa Maatjens legt de komende maanden de transformatie van De Basis vast. Om het mooie verleden van een van onze favoriete podia van Nederland, hebben we alvast een fotoserie voor je die het rauwe randje van de oude Doornroosje mooi illustreert.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond De Basis? Check de website en Facebookpagina van het nieuwe project.