New Music

Other Lives laat een vertrouwd warm geluid horen op nieuwe single Hey Hey I


30 maart 2020

Terug van even weggeweest: Other Lives uit Oklahoma. De band rondom singer-songwriter Jesse Tabish brengt op 24 april zijn vierde studioalbum uit. De nieuwe langspeler For Their Love verschijnt vijf jaar na Rituals, het minder geslaagde vervolg op Tamer Animals uit 2011. Rituals kon de hooggespannen verwachtingen vervolgens niet waarmaken, waardoor de band enigszins in de vergetelheid raakte.

Met Hey Hey I, de tweede single van For Their Love, lijkt Other Lives weer op de weg terug. In januari verscheen al het veelbelovende Lost Day. Drummer Danny Reisch, die Colby Owens na Tamer Animals verving, zit opnieuw achter de drumkit en de vrouwelijke vocalen, die op Rituals ontbraken, worden nu verzorgd door mevrouw Tabish, Kim. De vertrouwde koortjes die zij voor haar rekening neemt kleuren de nummers helemaal in. Op Hey Hey I laat de band een harmonieus, vol en warm geluid horen en bouwt het als het ware een wall of sound.

De video van Hey Hey I is, net als die van Lost Day, geschoten in de woning van Kim en Jesse Tabish, gelegen in de Cooper Mountain-regio in Oregon. Het onderkomen van de twee siert zelfs de albumcover van de plaat, die hier ook in zijn geheel opgenomen is. De omgeving speelt volgens Tabish een belangrijke rol bij de totstandkoming van de plaat. Volgens hem is ‘het niet alleen minder storend gebleken dan de stedelijke omgeving waar Tabish en de band ooit bijeenkwamen, maar ook zijn de bandleden minder geneigd tot overdreven finesse te midden van deze landelijke achtergrond.’