New Music

Borokov Borokov doet alles samen op het nieuwe album Enkel Duetten


31 maart 2020

Deprimerende tijden vragen om opbeurende muziek. Gelukkig is daar, een maand later dan verwacht maar toch precies op tijd, het nieuwe album van Borokov Borokov, Enkel Duetten genaamd. Een nieuwe avonturentocht door synthy absurditeit, dit keer worden de heren ondersteund door een aantal heel grote namen uit de Belgische muziekwereld.

De eerste ervaring met deze vier losbollen uit Antwerpen kan wellicht voor wat fronsende wenkbrauwen zorgen. Wie niet beter weet, zou denken dat hij met een uit de hand gelopen studentengrap te maken heeft. Alsof de kerels, in een melige bui, dachten dat ze wat Kraftwerk kon zelf ook wel konden en halsoverkop naar de dichtstbijzijnde kringloopwinkel zijn vertrokken om daar voor een euro of vijf per stuk een aantal oude keyboards te kopen. Maar daar zou je ze echt tekort mee doen. Toegegeven, het voelt soms wat oubollig aan. Maar laat dat nou nét de charme van de groep zijn. Er wordt een flinke dosis ironie in gegoten die vervolgens zo dik erbovenop gelegd wordt dat de muziek, wat paradoxaal misschien, compleet onironisch gewaardeerd kan worden. Je moet het gewoon allemaal niet zo serieus nemen.

En daarbij zitten op dit album de nummers ook nog eens bijzonder goed in elkaar en is er over elf nummers heen een best grote muzikale diversiteit te vinden, van de reggae van opener Oude Telefoon tot de punkinvloeden van het laatste nummer Bond Pro Leenwoorden, wiens tekst compleet opgebouwd is uit Franse leenwoorden. Alles wordt overgoten met een licht absurd sausje, maar de nummers typeren zich stuk voor stuk door een zeer sterke muzikale vindingrijkheid.  En dan de samenwerkingen. Onder andere Whispering Sons-frontvrouw Fenne Kuppens, Bazart-zanger Matthieu Terryn en weirdopopbands SHHT en The Germans passeren de revue. Om maar even te laten zien dat het absoluut geen kinderspel is wat hier wordt gedaan. Borokov Borokov trekt op dit album zijn halve platenkast open en weet opnieuw uitstekend vermaak te bieden.

Meer weten over Borokov Borokov? Houd dan onze website in de gaten, want er komt snel een interview aan met de band.