New Music

Cool Sounds doet zijn naam eer aan met nieuwe eighties-single Vice


25 juni 2020

Een stoutmoedig besluit, kiezen voor een bandnaam als Cool Sounds. Gelukkig doet de band uit Melbourne zijn naam eer aan. De laatste indiepop meets liftmuziek-single Vice is dan ook geen uitzondering op de regel en ligt lekker in het gehoor. Uit noodzaak werd Vice door de bandleden in quarantaine via de e-mail geschreven, met als resultaat een funky, luchtig en uiterst dansbaar jaren tachtig-achtig nummer.

Waar de haast melancholische stem van zanger Dainis Lacey bij vlagen doet denken aan muzikale kameleon Ariel Pink en TOPS, voert een groovy synth-geluid, zoals we dat ook kennen van Mac DeMarco of Gus Dapperton, de boventoon in het nummer. Een fijne saxofoonsolo geeft het nummer nog wat extra sjeu, zonder dat het een kitscherig randje à la Careless Whisper krijgt.

Onder de radar
Hoewel de band het eerder wellicht wat veilig speelde met relatief rustige tracks als Cactus Country of Hula Hoop Group, flirt het kwintet in Vice met verschillende genres, wat een uiterst welkome afwisseling is. Gek genoeg lijkt Cool Sounds zich nog onder de radar te bevinden in Europa, maar hier zou weleens snel verandering in kunnen komen. De band heeft in thuisland Australië al een stabiele positie weten te bemachtigen binnen de lokale muziekscene en dan kan het soms ineens snel gaan via de ‘digitale luchtbrug’. Met Vice bewijst Cool Sounds ook nog eens dat het van alle markten thuis is.

Op Facebook hintte het collectief overigens dat er meer nieuwe muziek in het vooruitschiet ligt. Houd The Daily Indie in de gaten voor meer nieuws!