Live

Concertagenda Week 46: o.a. Alt-J (∆), Ariel Pink, Crossing Border & Django Django


12 november 2012

Alt-J (∆)


Concerttips week 46
Vanaf vandaag zullen wij je wekelijks op de hoogte houden van concerten die echt niet te missen zijn. Dus pak je agenda erbij want hier zijn enkele concerttips van The Daily Indie.

 

Ariel Pink’s Haunted Graffiti
De geoefende luisteraar zal zijn hart ophalen bij de eigenzinnige Ariel Rosenberg en zijn kompanen. Met twee albums op zak experimenteert de band met geluiden, genres en teksten. Jaren 80 rock, psychedelische elementen of toch meer een elektronische richting; bij Ariel Pink’s Haunted Graffiti zie je het allemaal. Kijk niet raar op als het geluid slecht is afgestemd, dit zou zo maar eens bedoeld kunnen zijn. Dit is overigens misschien één van de laatste keren dat je de band kan zien want Rosenberg heeft een rechtszaak aan de broek van zijn ex-drummer.

Dinsdag 13 november, Melkweg Amsterdam.
Vadoinmessico
Het exotische gezelschap van Vadoinmessico maakt vrolijke popmuziek die je doet verlangen naar de zomer. Het heeft wat weg van Vampire Weekend, Crystal Fighters maar ook The Dodos worden genoemd. Met een boel instrumenten en veel enthousiasme spelen ze je zo uit de winterdepressie. (En met Über-ich als support, ook leuk!)

Woensdag 14 november, Rotown Rotterdam.


Alt-J (∆) en Django Django

De Melkweg heeft deze week een de populairste acts van afgelopen jaar: Alt-J en Django Django. In augustus zetten ze beiden de veel te kleine Bravo al op de kop en dat komen ze nu dunnetjes overdoen. De schoolvrienden van Alt-J (∆) zijn, hoe verrassend, ook moeilijk in een genre te vatten: iets indie, iets folkpop en iets elektronisch. In onze eerste editie kun je een interview met de heren lezen.

Django Django is natuurlijk bekend van de megahit Default. Ze verzorgen electro pop met een aanstekelijke drumpartij. Vooral live zorgt dit voor de nodige dansmomenten. Beiden zien dus!

Woensdag 14 november Alt-J (∆), Melkweg Amsterdam.

Zondag 18 november Django Django, Melkweg Amsterdam.


Popronde Eindhoven
De popronde is een reizend festival wat maar liefst 31 steden aandoet, waaronder Eindhoven deze week. Zo’n veertig bands zullen verspreid over de stad optreden en laten zien hoe het er met de Nederlandse muziek voorstaat. Met o.a. Nouveau Vélo, Richie Dagger, APRIL, Kids With Guns, The Vagary, J.C. Thomaz & The Missing Slippers, Bodypolitics, Oh, Brave Wide Eyes, Apneu, John Coffey, Über-Ich, Those Foreign Kids & Wooden Constructions.

Vrijdag 16 november, Eindhoven.

Crossing Border Festival
Dit weekend is er ook het Crossing Border Festival in Den Haag. Muziek, literatuur, film en beeldende kunsten staan hierbij centraal. Op de twintigste editie van dit festival zie je op meerdere locaties onder andere: Here We Go Magic, Mark Lanegan Band, Anne Soldaat, Andrew Bird, First Aid Kit en Lisa Hannigan.

Vrijdag 16 en zaterdag 17 november, Den Haag.
INDIE INDIE #4½
Vergeet ook zeker niet de INDIE INDIE-avonden! Deze week is er in het Amsterdamse Vrankrijk weer een avond vol verassende indie geboekt. Deze avond staan Japanther, Those Foreign Kids en The Sweet Release Of Death geprogrammeerd.Van 20.00 tot 01.00, voor maar 5 euro. Wat wil je nog meer?

Woensdag 14 november, Amsterdam
Two Door Cinema Club
Samen met Alt-J (∆) speelt Two Door Cinema Club in Paradiso. Wel uitverkocht, maar links of rechts valt vast nog wel iets te regelen waarschijnlijk.

Zaterdag 17 november
Hit the City Festival
Eindhoven heeft er een nieuw festival bij: Hit the City. Verspreid over de stad kun je luisteren naar literatuur en natuurlijk ook muziek. Zulu Winter, Ewert and the Two Dragons, Twin Shades, Westkust en Isbells komen opdraven en jij natuurlijk ook.

Zondag 18 november, Eindhoven