New Music

Car Seat Headrest vecht met zijn demonen op nieuwe single Can’t Cool Me Down


2 maart 2020

Het is alweer een tijdje geleden dat we wat van Car Seat Headrest hebben gehoord. De ooit zo productieve band van frontman Will Toledo deed het de afgelopen jaren beduidend rustiger aan en het laatste album met nieuwe nummers dateert alweer van 2016. Vrij uit het niets is nu het nieuwe album Making A Door Less Open aangekondigd, dat op 1 mei uitkomt.

Nieuwe single Can’t Cool Me Down zal voor fans van de band geen onbekende zijn. Het nummer staat immers al ruim een jaar op de setlist van de band. Toch klinkt de studioversie beduidend anders dan de liveversie. De single kenmerkt zich door een voor de band onkarakteristiek gebruik van synthesizers en drumpads, ver verwijderd van de gitaarpop die we gewend zijn van de band.

Dit meer elektronische geluid is volgens Toledo voortgekomen uit een zijproject van hemzelf en drummer Andrew Katz: 1 TRAIT DANGER genaamd. Samen brachten ze twee albums met humoristische elektropopsongs uit en traden ze meerdere keren op. Tijdens deze optredens besloot Toledo om zijn gezicht te verbergen en een masker te dragen. Naar eigen zeggen deed hij dit in een poging met zijn podiumvrees om te gaan.

Toledo beschrijft op de nieuwe single opnieuw met een ontwapenend eerlijke schrijfstijl over zijn eigen ervaringen met onzekerheid en legt zijn ziel bloot op een manier die velen hem niet nadoen. Luister hieronder naar de single Can’t Cool Me Down.