Live

Bring down the house: powerduo Aiming For Enrike komt naar Patronaat en wij hebben tickets (29 februari)


7 februari 2020

Oef, het drum-, loop- en gitaarwonder Aiming For Enrike komt op de schrikkeldag van 2020 naar Patronaat. Het Noorse duo heeft net het gloednieuwe album Music For Working Out uitgebracht, waarop math- en dancerock opnieuw naar een hoger niveau worden getild door de band.

Simen Følstad Nilsen en Tobias Ørnes Andersen zijn de twee mannen die er live al helemaal een avontuur van maken. Afgelopen zomer stond de band nog op Welcome to The Village en dit voorjaar trekt hij opnieuw door Europa. Het maakt niet zoveel uit welke combinatie van rock, jazz, postpunk funk of elektro de band speelt, er wordt altijd vol gas gegeven door de twee Scandinaviërs. Op een of andere manier weten ze allerlei stijlen en riffs aan elkaar te lijmen die je nooit voor mogelijk had gehouden en blijven er muzikale verrassingen omhoogkomen als je aan het oppervlak schraapt.

De muziek van de band voelt grenzeloos en zo benaderen de twee hun albums door de jaren heen ook. Zo heeft het nieuwe album ineens een bijzonder hoog eighties- en nineties-gehalte met nummers als Spice Girls en Don’t Hassle The Hoff. Bij die laatste krijg je het gevoel dat je in KITT door een langgerekte woestijn rijdt, de auto met een uitzoomend shot steeds kleiner wordt en de horizon steeds breder. Het beeld fade uit, er wordt overgeschakeld naar de commercials en door naar een aerobics-workout-programma. Het nieuwe werk heeft het ‘synthetische’ en kleurrijke van die vervlogen moderne tijden, maar altijd met een flink aantal duistere wolken die in de achtergrond loeren.

Vrijheid!
Voor de band zelf gaat Aiming For Enrike met name om de vrijheid, die voelbaar is in het duo zijn muziek. Tegenover Distorted Sound vertelde de band onlangs: “It’s the freedom to do what we want. There is rarely a reference that is too out of context when it comes to making music. Another thing that’s important to us is when we manage to connect with the audience and communicate something through our music that makes their minds and bodies fly into weird directions.”

Winnen
Wil je naar de energieke show van de Noren in Patronaat? Stuur dan vóór 27 februari een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en laat ons weten waarom je graag een avondje muzikaal avontuur zou willen met je beste vriend of vriendin.


WEBSITE PATRONAAT | FACEBOOK-EVENT | TICKETS