New Music

Beleef een fijn zenmoment met Robin Richards’ stemmige nieuwe single Haga


1 april 2020

Dutch Uncles-frontman Robin Richards heeft de score van The Earth Asleep, een documentaire over de tsunami die Japan in 2011 trof, gecomponeerd, maar de première van dat project, en daarmee de release van Richards’ soundtrack, is voor onbepaalde tijd uitgesteld door de coronacrisis. Maar niet getreurd, een eerste track van dit project is nu al wel online te beluisteren en die valt bepaald niet tegen.

Het instrumentale nummer heet Haga, vernoemd naar Masahiko Haga, een van de interviewonderwerpen van de documentaire. Richardson verdiepte zich samen met regisseur Clara Casian diep in het maakproces van de documentaire, om zo de sfeer van de film zo goed mogelijk te vangen in zijn muziek. Dat komt in dit nummer maar al te goed over, de xylofoon-melodie waar het nummer op gebouwd is, is afkomstig uit de melodie die noodspeakers in de Otuschi-buurt afspeelden om de bewoners te waarschuwen voor het aanstormende gevaar.  

Richardson trommelde twee bescheiden indie-giganten op om een steentje bij te dragen aan het nummer: Everything Everything-drummer Michael Spearman en GoGo Penguins-pianist Chris Illingsworth. Het resultaat is een heerlijk gelaagde en rustgevende track die zeker naar meer smaakt, en daarnaast perfect is om even een broodnodig zenmoment bij te beleven. Voor wie de release van de film en de soundtrack niet af kan wachten is Castel, een EP die Richardson vorig jaar uitbracht, ook zeer de moeite waard.