New Music

TDI Radar: even lekker uit je plaat gaan met de folky indierock van Cash Savage And The Last Drinks


1 april 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Cash Savage And The Last Drinks. Een gezelschap uit Melbourne dat een hele fijne mix van indierock en folk weet te produceren. Én bandlid Joe White deelt met Rolling Blackouts Coastal Fever!

Wie of wat zijn Cash Savage And The Last Drinks?
Cash Savage And The Last Drinks is, naast een hele mond vol, het project van zangeres en gitarist Cash Savage. Savage is afkomstig uit een behoorlijk muzikale familie en maakt sinds haar zeventiende muziek in en rondom Melbourne, tot ze in 2009 The Last Drinks opzet als ondersteunende band. In deze tijd wisselde de bezetting van de band regelmatig, omdat Savage gewoonlijk met de mensen speelde die op een gegeven avond beschikbaar waren. Het duurde tot 2013 voordat er een vaste bezetting kwam.

Ondertussen zijn we behoorlijk wat jaren verder en heeft de band inmiddels vier album uitgebracht. Met name het derde album, One Of Us uit 2016, werd goed ontvangen. Na veel lovende kritiek in Australië slaagde de band erin om een Europese tour te doen. Twee jaar later kwam de band met de plaat Good Citizens op de proppen. Een plaat die beschrijft hoeveel wij doen om good citizens te zijn, zijn oorsprong vindt in ongelijkheid en onrechtvaardigheid.

Voor Fans van:
Downtown Boys, Rolling Blackouts Coastal Fever en Sheer Mag.

Fun fact:
De oom van Cash Savage, Conway Savage, maakte eerder al furore in de muziekwereld als pianist van Nick Cave zijn Bad Seeds

Voor in je playlist:
Welke song echt niet mag ontbreken in je playlist? Ik zou toch zeggen: het hele album Good Citizens, maar in het bijzonder de single Pack Animals. Een nummer dat vier minuten lang doordreunt op een simpel doch extreem catchy riffje terwijl Savage zich aan de lopende band afvraagt of ze niet te gevoelig is. Een track die in je hoofd kruipt, daar als een verdwaalde huismus een nestje maakt en er voorlopig niet meer weggaat.