New Music

Balthazar zit op On A Roll vast in een prettige herhaling


30 januari 2021

Balthazar is terug met een nieuw nummer van zijn opkomende album Sand. On A Roll is alweer de vierde single en gaat over het herhalende gebrek aan controle in je leven, alsof je vastzit in een herhaling. Behoorlijk herkenbaar in tijden van lockdown…!

De co-schrijvers en frontmannen Jinte Deprez en Maarten Devoldere voorzien hun tracks nog altijd van hun traditionele kenmerk: de zware stem en de hoge stem die door elkaar heen zwieren. Toch experimenteren de mannen op dit album met een flink aantal instrumenten die we eerder nog niet voorbij hoorden komen, waaronder een aantal frisse drum-samples. Halverwege het nummer komen ook de blaas-instrumenten tevoorschijn, wat dit liedje alsnog omdoopt tot een klassieke Balthazar-track.

Op afstand
De Belgische band had zijn vijfde studioalbum eigenlijk gepland staan voor 29 januari, maar heeft het ondertussen verschoven naar 26 februari. Het is in ieder geval een extra bijzondere plaat voor de band, want kennelijk voelen ze elkaar na al die jaren zelfs op afstand bijzonder goed aan. Vanwege de pandemie heeft de band namelijk alles online opgenomen.