Nieuws

Alfie Templeman brengt kleur en liefde in het leven met Obvious Guy


11 juli 2020

Tijd voor een beetje vrolijkheid en vandaag doen we dat met de nieuwe single Obvious Guy van Alfie Templeman. Nog maar zeventien jaar oud en dan met dit soort glunderende discopop op het toneel verschijnen: we geven het je te doen!

Je zou zijn nieuwe single overigens zomaar kunnen verslinden als een nieuwe Kakkmaddafakka-single en fans van quirky indiepop zitten er dan ook warm bij onder de vleugels van dit muzikale talent uit Bodforshire. Templeman maakte zijn nieuwe werk overigens met oud-Kaiser Chiefs-drummer Nick Hodgson, de voornaamste songwriter van de band zijn grootste hits. En dat is te horen.

Overhitte synths
Die mix and match komt samen in een tintelend liedje vol grooves en felle kleuren die weerkaatsen als het zonnetje in een ijskoude gin-tonic. Over het liedje vertelt de Templeman: ‘I really love funk music and have always wanted to venture into it more and more with my own music. It came together extremely quickly and everything is super tight.‘ Dat laatste kun je inderdaad wel zeggen, met een caleidoscopische videoclip die naadloos aansluit op de funky gitaarpartijen en overhitte synthesizers. Een zomerhit is geboren!

De EP Happiness in Liquid Form komt 17 juli uit via Chess Club Records.