New Music

Aldous Harding stuurt ons genadeloos een bos vol verwondering in met nieuwe single The Barrel


26 februari 2019

Zelden is het zo moeilijk geweest om een noot als Aldous Harding te kraken. Na het onnavolgbare album Party uit 2017 is de Nieuw-Zeelandse nu terug met nieuw materiaal en de aankondiging van een nieuw album. Eentje dat zich opnieuw door mysterie omringd.

Het begon voor ons ooit met dit (nog steeds waanzinnig) intrigerende live-filmpje van Horizon uit 2016. Al snel volgden de eerste singles van haar doorbraakplaat, een legendarisch optreden bij Jools Holland en begon de ster van Aldous Harding aan de hemel van elke muziekminnaar te fonkelen.

Na zich een tijdje terug te hebben getrokken om aan nieuw materiaal te werken, is de muzikante sinds deze maand terug met de betoverende single The Barrel. De zachte nylonsnaren van de akoestische gitaar tokkelen zich een rondje om de zon, terwijl pianonootjes uit de lucht druppelen op de droge aarde en Hardings zanglijnen de struikelende ritmiek in balans houden.

Gezeten op de rug van een schimmige gothicfolk-duvel, daal je met Harding in zachte rondjes af naar een middeleeuws tafereel in haar nieuwe videoclip. Omringd door gedrapeerde gordijnen en de desoriënterende blikken en bewegingen van Harding, vraag je je weleens af of ze eigenlijk wel op dezelfde aarde leeft als wij. Na nog kort te zijn veranderd in een Jeroen Bosch-achtig figuur en te eindigen in haar ondergoed, stuurt ze ons weer eens genadeloos het bos in en kunnen we alleen maar wachten op hopelijk meer singles die het raadsel ooit eens zullen ontrafelen. Al weten we het antwoord eigenlijk al…

Haar nieuwe album Designer verschijnt op 27 april via 4AD, de dag waarop bij ons een interview met dit wandelende muzikale mysterie online gaat. In juni staat Harding op Best Kept Secret. We houden je op de hoogte!