New Music

In première: Paracetamøl geeft een directe linkse met een hartslag verhogende livesessie


27 februari 2019

Een tijdje geleden deelde Paracetamøl ons een lekkere kopstoot uit toen de garageband zijn nieuwe livevideo met ons deelde. Of wij die het daglicht wilden laten zien? We kunnen je vertellen, er is geen haar op ons hoofd, onze borst of rondom onze intieme delen die daar ook maar één moment aan getwijfeld heeft.

Je kunt natuurlijk direct doorscrollen om het zelf te ervaren, maar laat ons je eerst nog iets vertellen over de Arnhemse band. Zo brachten de vier muzikanten begin dit jaar hun debuut-EP uit, die werd opgenomen door Erdinc Ecevit van Altın Gün en laten ze in deze livesessie horen hoe dat er recht-voor-zijn-raap aan toegaat.

Een manier om de muziek van de band te omschrijven, is naar eigen zeggen ‘rauw en echt’ door je beeldscherm en speakers te pompen. Het is goed gelukt moeten we zeggen, want de band staat een partijtje te rammen en te zweten, kanonnen. Dit zouden we altijd wel willen voelen bij bands!

We vroegen drummer Guus van Tiem naar de sessie en waar de band zoal mee bezig is.

We zijn blij dat we vandaag jullie nieuwe video in première kunnen laten gaan, want wij volgen Paracetamøl al een tijdje met plezier. Maar wat vinden jullie er zelf zo tof aan eigenlijk?
“Ik denk dat dat blijft het muziek maken met elkaar. Daarnaast snappen we allemaal erg goed wat we willen maken en loopt alles erg snel, dat is super fijn!”

Met welke thema’s zijn jullie bezig als band?
“Onze EP gaat voornamelijk over angsten, onzekerheden en en frustrerende onmachtige situaties. Ook staan er wat luchtige nummers op zoals Buckle Up en Scissor, die zijn er vooral om de mensen goed los te laten komen.”

Hoe is de nieuwe video tot stand gekomen?
“We kijken allemaal veel live-sessies thuis. Het is verslavend om te zien hoe bands en artiesten live hun muziek uitvoeren maar ook de imperfecties daarin te horen. Dus besloten we er zelf ook maar een op te nemen. Ook denk ik dat een live-sessie goed werkt voor een band als ons, rauw en echt. Zoals onze EP ook is opgenomen.”

Hoe kwam de samenwerking met Erdinc eigenlijk tot stand?
“Erdinc is een goede vriend van mij, vroeger speelden we samen in bandjes en nam hij ook altijd al de muziek daarvan op. Daarnaast weet ik dat hij heel ontspannen is om mee te werken, en hij snapt hoe het moet klinken. Dus is zo’n keuze makkelijk gemaakt.”

Wat zijn de plannen voor de komende tijd met de band?
“Veel spelen en ons klaarmaken om tegen het einde van het jaar een  volledige plaat op te gaan nemen. Ook hebben we ons ingeschreven voor Popronde dit jaar. Wie weet!”


Paracetamøl live zien?
15 maart: Skatepark Noord, Amsterdam
19 april: (TBA), Utrecht
22 april: Luxor Live, Arnhem 
26 april: Koningsnacht, Arnhem 
11 mei: Altstadt, Eindhoven 
15 mei: Radboud Universiteit, Nijmegen
21 mei: Loburg, Wageningen
8 juni: Café Wilhelmina, Eindhoven