Album Review

ALBUM REVIEW: Holy Wave – Freaks Of Nurture


23 maart 2016

De Texanen van Holy Wave hebben de laatste tijd lustig doorgewerkt, met een nieuw album als resultaat. De vijfkoppige band over Freaks of Nurture: “We wanted to get heavier and louder, experiment with more songwriting styles and traditional pop elements. We wanted to freely express different influences regardless of their relevance to each other.” Kortom, bij Holy Wave zijn ze niet vies van een beetje geëxperimenteer.

De band mix-en-matchte op Evil Hits uit 2012 al met gemak verschillende effecten en genres: psychedelische rock meets surfrock, of was het toch garage-shoegaze-rock? Met Relax uit 2013 gingen de neuzen even in een andere richting. Hier speelde Holy Wave een meer gestileerd, klassiek geluid, zonder poespas.Nieuwkomer Freaks of Nurture lijkt het beste van beide platen te combineren. De sound is nog altijd sterk en ongecompliceerd, maar af en toe komt er een rariteit voorbij.  Zo heeft Air Wolf een verrassende tempowisseling, hoor je op You Should Lie onverwacht funky orgelspel voorbijkomen, en brengt California Took My Bobby Away je in hogere sferen door de hypnotiserende stem van Hager. Naast deze uitschieters blijven de overige nummers alleen nogal op de vlakte, waardoor ze vrij snel vergeten zijn.

Toch is Freaks of Nurture al met al een bizarre psychedelische trip. Fans van het genre zullen het dan ook ongetwijfeld kunnen waarderen. De beste plaat van de laatste tijd is het alleen zeker niet.

De huidige tour van Holy Wave wordt afgesloten met een show die wij hosten in Studio/K!