New Music

Absolutely Free scheurt de wolken uit elkaar op How To Paint Clouds


16 augustus 2021

Gestileerde en indringende Canadese indiepop klonk in tijden niet zo mooi als op de zielreinigende single How To Paint Clouds. We dompelen je helemaal onder in het nieuwe werk van de band Absolutely Free, de groep die al zeven jaar geen album uitbracht.

We snappen de koudwatervrees wel van de band, zo werd het zelfgetitelde debuutalbum genomineerd voor de eervolle Polaris Prize en werd de plaat door Stereogum omschreven als ‘breathtakingly beautiful‘. Nu is de band terug met een aantal singles die de wolken uit elkaar trekken om strepen zonlicht door de scheuren te laten vallen. Als een soort Fleet Foxes die de verkeerde oefenruimte in zijn gestapt en het toch maar eens proberen met de heren die daar psychedelische synthesizerpartijen uit hun apparaten staan te toveren.

Myriaden invloeden
Op 24 september verschijnt de nieuwe plaat Aftertouch van de band, die in de productionele verf werd gezet door Jorge Elbrecht, de producer die niet zolang geleden nog achter de knoppen zat bij Japanese Breakfast. Met hem ging de band aan de slag, in iets wat door de heren zelf omschreven wordt als: ‘Culling from a myriad of influences that span Krautrock, New Wave, the proliferation of international psychedelic and funk compilations, and early forms of electronic dance music, Absolutely Free has created a patina of disparate but harmonic styles distinctly its own.’