Feature

Het dagboek van A Cynic’s Mind in LA: eindelijk de studio in


3 maart 2017

In het vliegtuig stappen naar Los Angeles op je debuutplaat op te nemen: dat is voor iedere band een droom, maar Matteo Karkazis (23) en Kyon Edelenbosch (22), beide afstudeerders aan de Nederlandse Pop Academie, flikken het gewoon. Met documentairemaker Stijn Kunneman (27) in hun kielzog, nemen de twee Utrechtenaren komende drie weken de debuut-EP op voor hun band A Cynic’s Mind, en delen hun avonturen wekelijks met The Daily Indie. Dit is het derde deel en het slot.

Het is zover! We zijn terug van onze roadtrip en de studiodagen zijn nu erg dichtbij. We spenderen een weekend om onze nummers nog een aantal keer goed door te nemen in de studio en bij onze producer Gareth thuis. We beslissen welke nummers we willen opnemen en welke arrangementen daar nog bij moeten. We willen drie al bestaande eigen nummers opnemen, maar met nieuwe arrangementen. Daarnaast maken we ook een nummer volledig in de studio en nemen we een interlude op voor onze debuut-EP. We merken bij Gareth thuis al hoeveel toffe muzikale ideeën hij heeft en hoe zijn creativiteit onze muziek op een positieve manier verandert.

 

 

De eerste studiodag begint. We gaan direct aan de slag en nemen ruwe akoestische gitaartracks op, waar we vervolgens meerdere arrangementen op kunnen bouwen.We bedenken drums en nemen deze op. De studiodagen zijn lange dagen van twaalf uur. We merken dat het best uitputtend is.

De volgende dag nemen we vocals, bass en elektrisch gitaar op. We lopen redelijk op schema. Hierna hebben we drie dagen vrij. We bezoeken Griffith Park en the Observatory, een plek naast de Hollywood Sign, waar we een uitzicht hebben over heel LA. De tweede dag bezoeken we Venice Beach en Santa Monica opnieuw omdat het weer een stuk beter is, en ’s avonds meeten we Gareth bij een hele toffe pizzatent waar ze nieuwe hiphop-videoclips presenteren en screenen. De dag erna gaan we naar Little Tokyo in Downtown LA en zoeken we ’s avonds naar live muziek in Silverlake en Echo Park.

 

 

Dan breekt de laatste opnamedag aan. We voegen de laatste arrangementen toe, waaronder piano, extra percussie, synths en extra gitaar. Vandaag is vooral veel experimenteren, de veertien uur gaat dan ook wel erg snel voorbij. Maar we zijn superblij met het resultaat!

Onze trip komt tot een eind. Deze laatste paar dagen bezoeken we nog het mooie natuurgebied van Joshua Tree, en bezoeken we nogmaals Downtown LA, en als afsluiter een gezellige avond bij Gareth thuis waar we nog een aantal keer goed luisteren naar de ruwe mixen van ons opgenomen materiaal.

 

 

Nu nog een lange vliegreis, via Chicago terug naar Schiphol. De EP zal de komende weken gemixt worden. Te luisteren vanaf aankomende zomer!

Lees hier ook deel 1 en deel 2 van de reis van A Cynic’s Mind in Los Angeles!