Feature

A Cynic’s Mind in LA deel 2: steden, natuurgebieden en een dief


21 februari 2017

In het vliegtuig stappen naar Los Angeles op je debuutplaat op te nemen: dat is voor iedere band een droom, maar Matteo Karkazis (23) en Kyon Edelenbosch (22), beide afstudeerders aan de Nederlandse Pop Academie, flikken het gewoon. Met documentairemaker Stijn Kunneman (27) in hun kielzog, nemen de twee Utrechtenaren komende drie weken de debuut-EP op voor hun band A Cynic’s Mind, en delen hun avonturen wekelijks met The Daily Indie.

We verlieten jullie vorige keer op 16 februari, toen we aan onze roadtrip begonnen! Na een toeristische route van vier uur komen we die dag ’s avonds aan in San Diego, waar we verblijven in een prachtig klein huisje met wat medemuzikanten. San Diego is de fijnste plek op aarde. Het weer is twee volle dagen perfect, de mensen zijn behulpzaam en vriendelijk, de stad zit vol met kunst en kunstenaars, en is een stuk minder overbevolkt en druk, iets dat we in Los Angeles wel ervoeren.

 

Na twee dagen San Diego rijden we terug naar LA om hier Laguna Beach en Venice Beach te bezoeken. Venice geeft ons het artistieke gedeelte van LA dat we eerder nog zochten. Om de paar meter zijn kunstenaars aan het werk en we voelen en zien de hiphop- en skatecultuur die je kent uit je favoriete tienerfilms.

 

Onze roadtrip gaat verder naar San Francisco. We vertrekken vroeg en komen laat in de middag aan. We parkeren de auto in Haight-Ashbury, een beroemde wijk in SanFran, met een sterke 70’s hippie-vibe. We verlaten de auto even om het beroemde Amoeba Music te bezoeken, een gigantische platenwinkel. Als we vervolgens weer teruglopen naar onze auto, vinden we die terug met een gebroken ruit.

Er is ingebroken! We zijn duizenden euro’s aan camera’s en andere spullen verloren, en zo ongeveer al onze kleren. Daarnaast is ook Stijn’s documentairemateriaal van de afgelopen anderhalve week weg. Onze gitaren vinden we wonderbaarlijk onaangeraakt terug in de auto. We worden wakkergeschud. Alles vóor dit moment voelt als maanden geleden, als een soort droom. De trip en de documentaire begint weer opnieuw. Een buurtbewoner blijkt foto’s te hebben gemaakt van de inbraak, dus we hebben in elk geval een aandenken aan de dief.

 

Na een bezoek aan het politiebureau en het ophalen van een nieuwe huurauto verlaten we San Francisco zo snel mogelijk en spenderen we de avond in het relaxte surferstadje Santa Cruz. De volgende dag rijden we naar Santa Barbera. We rijden door de Big Sur, een prachtig natuurgebied langs de kust, dat bij een opkomende storm nog veel specialer is. Een van de allermooiste dingen die we ooit hebben gezien.

Een dag later zijn we weer terug in onze gangsterwijk Pico-Union in Los Angeles. Het wordt nu tijd dat we ons een aantal dagen vol gaan focussen op het maken van muziek en het schrijven van onze EP, zodat we daarna samen met producer Gareth de studio in kunnen gaan. Daarover volgende week meer!