New Music

TDI Radar: Folk-duo Native Harrow maakt kwetsbare gitaarmuziek voor de oude ziel


13 november 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Native Harrow. Soms wat zoet en romantisch, soms eerder melancholisch, en hier en daar zelfs een tikkeltje psychedelisch: Native Harrow durft zichzelf compleet bloot te stellen.

Wie is Native Harrow?
Native Harrow bestaat uit zangeres, songwriter en gitariste Devin Tuel en multi-instrumentalist Stephen Harms. Tuel mag zichzelf nu dan wel een popster noemen, maar ze komt uit een hele andere omgeving. Ze is vanaf haar derde klaargestoomd om ballerina te worden en heeft daarnaast klassiek zang en theater gestudeerd. Die wereld van regels en structuur bleek niet te zijn waar haar hart lag en ze heeft haar jaren als twintiger besteed aan het achtervolgen van haar echte droom: songwriter worden in New York. Maar zoals veel artiesten en kunstenaars dat doen, merkte ze al snel dat de weg naar haar droom geen gemakkelijke was. Ze was arm en had geen idee wat ze aan het doen was en liet daarnaast een zware, doch vertrouwde levensstijl achter. We zijn blij dat ze in deze tijd niet opgegeven heeft, want het resultaat is een kleine collectie van mooie, eerlijke nummers die je echt zullen raken, als je ze de kans geeft.

Voor fans van:
Ariel Pink, Fleetwood Mac en Patti Smith.

Fun Fact:
Native Harrow vind de wereld maar luid, wild en eng. Haar muziek is voor haar de plek waar ze zacht kan zijn, iets waar ze erg veel waarde aan hecht.

Voor je playlist:
Dit leuke nummertje is er een aan de wat meer psychedelische kant en komt van Native Harrow’s nieuwste plaat Happier Now, die in augustus dit jaar uitkwam. Een album dat is opgenomen als een live-sessie, geen click-tracks of zelfs koptelefoons! Slechts drie muzikanten in een kamer, omringd door microfoons. Devin Tuel voelt zich helemaal thuis in deze oude stijl, zelfs haar album lijkt regelrecht uit de vroege jaren zeventig te komen. Haar droom om de nieuwe Patti Smith te worden lijkt zo ver weg nog niet.

Voor je agenda:
De komende maanden toert ze het Verenigd Koninkrijk rond voor meerdere concerten en festivals. Check de tourdata hier.