Live

Zomerparkfeest kondigt curatoren The Ex, Afterpartees, cabaretier Micha Wertheim en een speciaal Sun Ra Arkestra-programma aan


30 mei 2018

Zomerparkfeest
9, 10, 11 & 12 augustus

 

Eerder kondigde Zomerparkfeest al vijftig namen aan waaronder Tusky, Death Alley, HAEVN, Pip Blom, Dollkraut, Big Thief, Baloji, Mario Batkovic, Arp Frique en EUT. Vandaag zijn er meer namen bekend geworden voor het gratis festival in Venlo, hieronder lees je alle ins en outs.

Vandaag komt er een rijtje namen bij om van te likkebaarden, want Sun Ra Arkestra komt naar Venlo er zijn drie curatoren aangekondigd voor Zomerparkfeest, te weten: The Ex, Micha Wertheim en Afterpartees.

 

Mooie datum om het orkest van Sun Ra aan te kondigen, aangezien de jazz-legende precies 25 jaar geleden is overleden. De ontelbare spirituele jazzalbums die hij sinds jaren vijftig heeft gemaakt zijn stuk-voor-stuk legendarisch en het wereldberoemde orkest reist de hele wereld over om zijn oeuvre springlevend te houden. Gekleed in space age-kleding om de grote meester (die naar eigen zeggen van Saturnus kwam) wordt het mythische afrofuturisme in al zijn glorie vertoond tijdens Zomerparkfeest.

Rondom de act is een speciale programmering neergezet, zo komt er een gigantische kunstmaan op het festivalterrein van Luke Jerram, genaamd Museum of the Moon. Daarnaast spreekt Vincent Icke op het festival over ‘buitenaardse buren’ en wordt de klassieker 2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick wordt vertoond, die dit jaar precies vijftig jaar oud is. Als kers op de taart wordt ook Space Is The Place van John Coney uit 1974 nog eens vertoond.

Dan over naar de curatoren, want de legendarische band van eigen bodem The Ex is een van de hosts. De band heeft gekozen voor de Ghanese zanger en kologo-speler King Ayisoba. Dichter bij huis komt het jazz-orkest ICP Orchestra met onder meer Han Bennink, Ab Baars en Ernst Glerum en dat dit jaar alweer zijn vijftigjarig bestaan viert. Vorig jaar zagen we dit improviserende gezelschap nog tekeergaan op Le Guess Who? en midden augustus dus in Venlo. Als laatste in het rijtje komen noiserockers van Api Uiz naar Venlo. Of naja, bijna de laatste: want er komt binnenkort nog een naam bij.

 

Komiek Micha Wertheim krijgt zijn eigen rariteitenkabinet tijdens Zomerparkfeest en heeft daarvoor Roos Rebergen (kennen we van Roosbeef), schrijver Tom Lanoye, Fred Het Hert (voor de kinderen) en Stefano Keizers (inmiddels BN’er en die we nog van de indierockers van Wooden Constructions kennen).

 

Dit jaar is ook Afterpartees gevraagd om de tofste bands die zij kennen een podium te geven. De lokale helden kennen het festival als geen ander, dus krijgen zij een eervol plekje dit jaar. De band heeft vervolgens Mozes and the Firstborn, Clean Pete en Canshaker Pi gevraagd om naar Venlo te komen. De jongens uit Horst kennen deze bands natuurlijk uit ‘de scene’ en door de jaren heen hebben ze een mooie vriendschap met elkaar opgebouwd. Hoe gaaf is het dan om samen te knallen op een heerlijk festival? Precies!


 

WEBSITE ZOMERPARKFEEST | FACEBOOK-EVENT | ZOMERPARKFEEST IS GRATIS TOEGANKELIJK