Live

Win tickets voor het psychedelische souljazz-protest van Evil Empire Orchestra in Paard op 5 april


20 maart 2019

Evil Empire Orchestra
Vrijdag 5 april

Een achtkoppig muzikaal monster dat alles in de strijd gooit om het publiek een fantastische avond te bezorgen, dat is hoe we Evil Empire Orchestra het liefst omschrijven. De Belgische band is geen onbekende meer in Nederland na optredens op onder meer Appelpop, Sniester en Life I Live. Inmiddels verscheen het debuutalbum Start A Fire en kan de band niet wachten om de nummers live te delen. Zoals in Paard op 5 april, waar wij te winnen tickets voor hebben liggen.

De Belgische band combineert psychedelica, souljazz en garagefunk met als rode draad de schurende stem van frontvrouw Kimberly Dhondt. En een schijnbaar onuitputtelijke dosis energie, dat ook! Verder bevat de band ook een driekoppige blazerssectie wat ongetwijfeld een herkenbare stempel drukt op de muziek van Evil Empire Orchestra.

Start A Fire
Met het debuutalbum in de hand trekt de band de komende tijd door België, Nederland en Zwitserland. Start A Fire vormt het visitekaartje voor de band en hopelijk ook de sleutel tot grotere festivals. Over het album zegt de band het volgende: “Start A Fire is een protestsong. Wat in de maatschappij broeit, woedt bij ons vanbinnen. We stoken vuur onder gevestigde waarden en spelen vrijheid. Geïnspireerd door de rauwe passie en groeven uit de vorige eeuw. We roepen op tot dialoog. Via vuur en trilling. Langs oren en benen, zingen en spelen, trance en zweten. Terug naar wat dierlijk en puur is. Een ongezouten schreeuw naar wat duurzaam en recht is.”

Het protestelement wordt niet naar de achtergrond verschoven, dat horen we al in de vocalen, maar schijnt al door in de titels van de nummers. Wat dacht je van At War, Guns of Dangerous? Zangeres Kimberley Dhondt daagt ons uit en vuurt de woorden snijdend en schurend op ons af, waarbij de band de dreiging verhoogt. Dat belooft live meer dan vonken en vuur te geven, want Start A Fire is een veelzijdig album waarop duidelijk te horen is dat je niet met een dertien-in-een-dozijn band te maken hebt.

Kaarten winnen?
Wil jij heel graag die tickets winnen voor de show van Evil Empire Orchestra in Paard? Stuur dan vóór 2 april een e-mail naar ricardo@thedailyindie.nl en leg daarin uit waarom jij de band zo graag live wilt zien en wie weet sta je over twee weken samen met je beste vriend of vriendin in Den Haag.


WEBSITE PAARD | FACEBOOK EVENT