Live

Win tickets voor het gitarenmoeras van Alligator in Paardcafé op zondag 21 oktober


16 oktober 2018

Alligator
Zondag 21 oktober

Hebben ze in Glasgow moerassen? Dat weten we niet, maar wat we wel weten dat als dat zo zou zijn James McDonald, Conor Goldie, Stuart Ivens en de Carlo Kriekhaard (een echte Hagenees overigens) van Alligator eruit zouden voortkomen. Een jonge band die flink van zich afbijt, zo zien we ze graag. En laten wij nou kaarten voor je hebben om dat moeras in te duiken in het Paardcafé deze zondag.

Wij vertellen je dit overigens niet zonder dat we eerst zelf een pootje in het water hebben gestoken. The Daily Indie-hoofdredacteur Ricardo zag de jongens dit jaar namelijk al tijdens het Haagse festival Sniester. Hij werd op de schouder getikt, waarna een bekende hem in de oor fluistert om de band te checken: “Beetje garage, veel energie en het is hier aan de overkant”, wordt hem verteld.

Ricardo was overtuigd:  ‘Lekker cocky, met langgerekte gitaarnoten, typische Gallagher-zanglijntjes en een geblondeerde gitarist die op Justin Bieber lijkt. Het is allemaal lekker old skool, niet per se vernieuwend, maar de band heeft wel een lekkere energie en zo’n opgeschoten zanger die lekker staat te blèren, zijn shirt uittrekt en aan het einde van de show zijn microfoon omdondert en van het podium afstormt na de mededeling dat ‘ie zo’n goede tijd heeft gehad in Den Haag. Lekker, man.’

[KGVID]http://www.thedailyindie.nl/wp-content/uploads/2018/05/Alligator-live-Sniester-2018.mov[/KGVID]

 

Streaminghit
Niet zo gekke conclusie, als we het antwoord van de band lezen dat de jongens gaven op de vraag door welke subcultuur zij beïnvloed zijn: “Britse sixtiespop, UK-punk en glam en New York van midden jaren zeventig.” Wat ook niet zo gek is, is dat we de band dit jaar pas voor het eerst hebben kunnen bewonderen. De band bestaat namelijk pas sinds 2018. Toch is de band verre van onopgemerkt gebleven: zijn single Shadow By Your Side is al bijna honderdzeventigduizend keer gestreamd op Spotify. Zo schreven de muzikale collega’s van Scientists Of Sound over de single van Alligator: ‘Who said guitars are dead? Glasgow’s Alligator sure as hell missed the memo as they return swinging them from all angles on debut single, Shadow By Your Side. With the vocal harmonies of The DMA’s mixed with the grungy DIY sounds of The Districts, the four-piece rattle through a hazy 4 minute pop song filling it with depth and lavishly infectious hooks.’

Wat ook zeker de moeite waard is als je die single net zo lekker vindt als wij, is deze video van Alligators akoestische versie van zijn nummer Hollow tijdens een sessie met Rockstone.

 

Kaarten winnen?
Als je nu helemaal om bent en je je zwembroek al aan hebt om in dit gitarenmoeras in te duiken, schroom niet en stuur een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en doe dat wel vóór vrijdag 19 oktober. Flinke kans dat jij staat te grooven en te rock-‘n-rollen bij de boys deze zondag!


 

WEBSITE PAARD | FACEBOOK-EVENT | TICKETS