Live

Wij kunnen je naar de smerig soulvolle garagerockers van The Mystery Lights in Patronaat sturen op 26 januari


7 januari 2020

Met The Mystery Lights waren we er zo vroeg bij, dat die eerste demo-achtige opnames op Bandcamp alweer gewist waren toen het met psychedelica geladen debuutalbum uitkwam in 2016. Goed nieuws voor liefhebbers van de Amerikanen: op zondag 26 januari komen ze naar Patronaat en wij kunnen je naar die zweterige show sturen.

Maar wacht trouwens even! Over die take: op een of andere manier hebben we die nog weten te vinden ook, want al het vuur uit de hemel en kindeke Jezus voor ons allemaal: als je dit toch voor het eerst hoort als je ergens nietsvermoedend op play klinkt… Berg mij dan maar op!

Wick Records
Iedereen weer op adem? Het is een eerste kennismaking met een band die een portie soul in zijn garage stopt zoals je het niet vaak hoort. Niet voor niets werd de band niet veel later door Wick Records opgepikt, dat opgericht is door het legendarische soullabel Daptone Records. In de jaren die volgden zijn we de band blijven volgen en ook in Haarlem is The Mystery Lights geen onbekende, want die headerfoto werd geschoten tijdens Kliko Fest in 2018 waar het zweet zelfs van de foto’s klotste.

Op de nieuwe plaat Too Much Tension! van de band, die afgelopen jaar uitkwam, is het opnieuw de met psychedelica gevulde garagerock in sixties-stijl waar deze New Yorkers zo enorm in uitblinken die de klok slaat. Rock-‘n-roll zoals alleen inwoners van The Big Apple die op een of andere manier maken kunnen. Het is zo rafelig dat je je vingers eraan openhaalt als je te dicht langs de speakers loopt.

Met support van Bongloard
Als support komen de jongens van Bongloard naar Patronaat om de supportact-rol op zich te nemen. Afgelopen najaar wijdden we nog een aflevering aan deze band in onze rubriek TDI Radar. Onze redactrice schreef: ‘Ik kan kan na het opzetten van het nummer Whoo Yeah nauwelijks mijn hoofd lang genoeg stil houden om dit artikel af te schrijven. Deze track is hun eerste officiële single, en een extreem goed debuut. Wat een goede zet om met dit nummer de deur in huis te vallen! Whoo Yeah is smerige, ruige herrie waarop je niks anders kunt doen dan dansen (lees: stuiptrekkend met je ledematen schokken) en bier drinken (lees: drank tegen de muur aan smijten.) ‘

Winnen?
Wil je naar de show van deze bands gaan? Stuur dan vóór 24 januari een mailtje naar ricardo@thedailyindie.nl en goede kans dat jij met je beste vriend of vriendin in Haarlem naar The Mystery Lights en Bongloard gaat voor een avondje vuig- en smerigheid.


WEBSITE PATRONAAT | FACEBOOK-EVENT | TICKETS