New Music

White Dress van Tusky klinkt alsof er elk moment een confettikanon af kan gaan en dat is precies zoals het leven zou moeten zijn


9 juli 2018

Bij de titel van Tusky zijn nieuwe single White Dress moesten wij gelijk denken aan misschien wel het leukste bruiloftslied ooit geschreven; White Trash Wedding van Dixie Chicks. We gaan je hieronder uitgebreid vertellen waarom je Tusky moet gaan luisteren, maar zoek vandaag vooral ook even dat nummer van die Chicks op.

Goed, genoeg over chicks, door naar dicks. Of is die genderhokjesgeest precies waartegen de nieuwe single White Dress ageert? Veel letterlijke informatie valt er niet uit de tekst te halen, maar wij interpreteren het graag als een kontschop tegen de traditionele genderrollen. I was caught in a white dress/And I figure since she caught me now/I figure I figure it’s time/That you call me boy/But I’m not a boy.

Tusky kan je zien als de reïncarnatie van wijlen John Coffey. De helft van de band speelde ook in ’s lands favoriete crowdsurfband, de andere helft zijn naast vrienden van ook onderdeel geweest van de Coffey-crew. Wat Tusky vooral – en gelukkig – heeft meegenomen van John Coffey is die aanstekelijk energie. Als een ADHD-er op veertien halve liters energydrinks van de Aldi raast de band in riffs en breaks tot er een draaikolk van vuisten, haren en jawel, crowdsurfers ontstaat.

White Dress is vrolijk, maar ook lekker hard en dus multi-inzetbaar. Zo kan hij zonder enige twijfel toegevoegd worden aan je zomerplaylist, doet het goed op elke BBQ of roadtrip. Ook te gebruiken als alternatief bruiloftslied. Even genoeg van Ed Sheeran? White Dress is de soundtrack voor je eerste dans/mosh.

Tusky kan je deze zomer nog op lekker veel plekken live zien en in het najaar doet de band een clubtour. Zie hier waar en wanneer.