New Music

We voelen ons thuis met de sterke soulvolle single Home van Caribou


12 oktober 2019

Dan Snaith is een meester in zijn stijlvolle ambacht. Hij creëert zijdezachte, vloeiende nummers die hij met zijn kenmerkende verzachtende stem helemaal eigen maakt. Het is alweer vijf jaar geleden dat Snaith het sublieme album Our Love uitbracht onder zijn artiestennaam Caribou. Ondertussen zat hij allesbehalve stil: we werden een paar maanden geleden zelfs nog verrast met de EP Sizzling, onder zijn club-alter ego Daphni. Nu is hij terug onder zijn meest bekende naam, en wel met een knaller: het opbeurende Home.  

Een soulvolle drumbeat verwelkomt ons direct aan het begin, net als de loop die Caribou gedurende het nummer gebruikt. Deze loop is afkomstig uit het nummer Home van Gloria Barnes en mengt zich perfect met Caribou’s elegante instrumentatie, met bijpassende hoornpartij, en karakteristieke falsetto vocalen. Snaith zegt er zelf het volgende over: “I’m always listening to lots of music and sometimes a loop just jumps out at me—it’s too perfect. I kept returning to it, meaning to do something with it but not knowing what… It wasn’t until the circumstances of someone close to me mirrored the refrain of the original song that the track all came together.”

Home is met zijn tweeënhalve minuut kort maar krachtig. De replay-knop is gelukkig dichtbij en die heeft ondergetekende maar al te vaak ingedrukt. Eén ding is zeker: thuis voelen we ons met dit nummer van Caribou, met smart wachtend voor wat nog komen gaat. Snaith heeft namelijk net een tour aangekondigd, waarbij hij in 2020 onder meer TivoliVredenburg aandoet. Een album zal dus vast niet heel lang op zich laten wachten.